fbpx

Serija Snivaj, zlato moje na malim ekranima

HRT…

TV serija u tri epizode Snivaj, zlato moje

Snivaj, zlato mojeHrvatska radiotelevizija od ponedjeljka 1. travnja 2019. godine na Prvom programu (HRT – HTV1) ponovno prikazuje seriju Snivaj, zlato moje. TV serija u tri epizode Snivaj, zlato moje sentimentalna je komedija koja će gledatelje zaintrigirati nizom situacija, od onih neodoljivo smiješnih pa do dirljivih i tragikomičnih. Snimljena prema romanu Ivana Pahernika, scenarista i redatelja Hrvoja Hitreca, priča je to o zagrebačkom predgrađu od svršetka Drugog svjetskog rata i desetak godina poslije, o ljudima koji se humorom i pjesmom spašavaju od tjeskobne svakodnevice te vremenu usprkos čuvaju svoje običaje i način života. Polazeći od obitelji, dočarana je Trešnjevka na način na koji je nekada disala, prikazujući trešnjevačke purgere, gdje se u pozadini priče komedija isprepliće s bolnom svakodnevicom i ljudskim sudbinama.
Snivaj, zlato mojeU tri nastavka pratit ćete priču o odrastanju, čiji su protagonisti u prvom dijelu djeca, a zatim i djevojke i mladići. U središtu zbivanja je obitelj Škrinjar, koja živi u oskudici u trešnjevačkoj prizemnici. Tomica Škrinjar je od djetinjstva zaljubljen u lijepu Janju, pa kao dječak, a zatim i mladić, ne primjećuje da u kući do njegove izrasta jedna druga ljepotica, Tonka. Posebnu boju i atmosferu seriji daje niz likova iz predgrađa, koji zajedno čine neponovljivi mikrokozmos…
Serija je nastala prema istoimenom filmu koji je na festivalu u Puli osvojio nagradu publike za najbolji film te pet Zlatnih arena.
U glavnim su ulogama: Alan Malnar, Ivan Glowatzky, Ljubomir Kerekeš, Ines Bojanić, Tena Gajski, Vlatko Dulić, Danko Ljuština, Frank Kos, Ksenija Ugrina, Višnja Babić i Marija Kohn.
Prvu epizodu serije Snivaj, zlato moje gledajte u ponedjeljak 1. travnja na Prvom programu (HRT – HTV1) Hrvatske televizije u 21.00 sati.

Foto: Press