Poziv: Zaklada Ana Rukavina – Upis u Hrvatski registar

Zagreb…

Zaklada Ana Rukavina poziva građane na akciju upisa u Hrvatski registar u Zagrebu

Ana RukavinaU četvrtak, 16. svibnja, od 16 do 18 sati Zaklada Ana Rukavina će u prostorijama Poslovnog veleučilišta Zagreb (Ul. grada Vukovara 68) u Zagrebu održati akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
– Ovu akciju upisa u Hrvatski registar Zaklada Ana Rukavina organizira u suradnji sa Studentskim zborom Poslovnog veleučilišta Zagreb kako bi zajedno pomogli oboljelim osobama u Hrvatskoj i svijetu u potrazi za podudarnim darivateljem. Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta – poručuju iz zaklade Ana Rukavina.
Poruka svake akcije upisa u Hrvatski registar je lijek je u nama. Njome Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano 61.708 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je za 103 oboljele osobe u Hrvatskoj i inozemstvu.

Foto: Press arhiva