fbpx

Izravan prijenos: Jubilarni 60. Splitski festival

Split…

Jubilarni 60. Splitski festival – Nima Splita do Splita

Splitski festivalRetrospektivna festivalska večer koja će se održati u subotu, 11. srpnja, zamišljena je kao cjelovit prikaz brojnih evergreena zlatnih godina Splitskog festivala. U ovoj večeri uz pratnju velikog festivalskog orkestra nastupit će najeminentniji hrvatski izvođači koji će u najboljem svjetlu interpretirati najveće festivalske uspješnice s Prokurativa u prošlih 60 godina. Spomenimo samo neke Moje zlato, Nima Splita do Splita, Picaferaj, Pismo ćali, Bez tebe, Ništa kontra Splita, Moj galebe i mnoge druge. Festivalske hitove izvodit će Doris Dragović, Zorica Kondža, Meri Cetinić, Ivana Kovač, Tedi Spalato, Marko Tolja, Neno Belan, Kićo Slabinac, Goran Karan, Mladen Grdović, Đorđi Peruzović, Alen Nižetić, Ibrica Jusić i drugi. U posebnom medley-u nastupit će mlade pjevačke nade redom iz popularne Htv emisije „A strana“. Također će se izvesti i medley posvećen Oliveru Dragojeviću u obradi Ante Gele u kojem će sudjelovati Oliverovi kolege i suradnici.
12. SRPNJA – FINALE – VEČER NOVIH PJESAMA
Završnica 60. jubilarnog festivala zabavne glazbe Split održat će se u nedjelju, 12. srpnja, kada će uživo uz pratnju velikog festivalskog orkestra biti predstavljene 22 nove festivalske pjesme 2020. godine. Splitski festival iznjedrio je brojne hitove i vjerujemo da će se ta tradicija nastaviti te da će i nakon ovogodišnjeg izdanja pjesme živjeti dugo i rado se slušati. U ovoj večeri nastupit će Neno Belan, Goran Karan, Tedi Spalato, Marko Tolja, Giuliano, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Mladen Grdović, klapa Rišpet i drugi.
SHOW PROGRAM
Show program će biti posvećen dobitniku nagrade za doprinos hrvatskoj glazbi skladatelju Teu Trumbiću te dobitnicima posebne nagrade Splitskog festivala Stipici Kalogjeri i Đorđiju Peruzoviću. Uz festivalski orkestar nastupit će poznati izvođači koji će izvoditi njihove najpoznatije pjesme: Ća će mi Copacabana, Ponoćno sunce, Ča je bilo, tega više ni itd.

Foto: Press