fbpx

Kontroverzni egiptolog Robert Bauval gost Na rubu znanosti

Piramide…

Robert BauvalKontroverzni egiptolog Robert Bauval, suautor knjige Tajna Oriona – razotkrivanje zagonetke piramida, bit će gost HRT-ove emisije Na rubu znanosti Krešimira Mišaka koja je na rasporedu u ponedjeljak 30. listopada 2017. godine na Trećemu programu Hrvatske televizije s početkom u 20.45.
Robert Bauval je najpoznatiji kao autor teorije zvijezda Oriona, odnosno teze da se položaj triju egipatskih piramida u Gizi poklapa s položajem zvijezda te da postoji veza između mjesta triju najvećih egipatskih piramida i triju zvijezda iz pojasa Oriona.
Kresimir Mišak– Iako je riječ o popularnoj tezi, postoje brojni njezini osporavatelji, stoga je riječ o temi koja se uklapa u koncept emisije. Mnogo je izračuna napravljeno pri otkrivanju različitih brojčanih odnosa koji su piramide povezivale s promjerom Zemlje, iracionalnim brojevima i tome slično, no prije inženjera Roberta Bauvala, danas slavnoga autora, nitko nije obratio pozornost na važnost rasporeda triju velikih piramida. Zaključivši da one predstavljaju odraz zviježđa Orion na tlu, Robert Bauval je započeo svoju pustolovinu kroz arheologiju i mitologiju – ističe urednik i voditelj emisije Krešimir Mišak.
Osim na Trećemu programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) emisija Na rubu znanosti moći će se pratiti i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Screenshot, HRT