fbpx

Jedna utakmica za Mandžukića, a deset za Josipa Šimuniću!

Utakmica

– Neugodno sam iznenađen, šokiran i razočaran Fifinom kaznom za Josipa Šimunića. Prvenstveno mi je žao Josipa, koji će propustiti Svjetsko prvenstvo, znam ga dugo kao igrača i kao čovjeka i apsolutno sam siguran da ni na koji način nije želio bilo koga povrijediti.

utakmica

Znali smo da će Mandžukić biti kažnjen i u tom je kontekstu je dobro da se radi o jednoj utakmici suspenzije – rekao je hrvatski izbornik Niko Kovač.

Hrvatski nogometni savez zaprimio je danas iz sjedišta Fife odluke Disciplinske komisije o kaznama za hrvatske reprezentativce Josipa Šimunića i Maria Mandžukića.

Zbog skandiranja ‘Za dom’ nakon dokvalifikacijske utakmice za odlazak na SP između Hrvatske i Islanda FIFA je odlučila kazniti Josipa Šimunića s deset utakmica suspenzije i 30.000 švicarskih franaka.

Uistinu rigorozna kazna najvjerojatnije označava kraj reprezentativne karijere legendarnog stopera koji je za Hrvatsku nastupio 105 puta.
Istodobno, Mario Mandžukić dobio je jednu utakmicu kazne zbog izravnog crvenog kartona, nakon prekršaja na Gudmundssonu, u istoj utakmici.

– Šokirani smo odlukom Fife o kazni Šimuniću, koja bi i nekom drugom igraču ugrozila reprezentativnu karijeru. Mi ćemo dati punu podršku našem reprezentativcu u vjerojatnoj žalbi na ovu odluku, no moramo biti iskreni i priznati da ovakva kazna znači kako Šimunić neće moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Iako znamo da Šimunić svojim ponašanjem nikoga nije htio povrijediti, FIFA je očito ovako drakonskom kaznom htjela poslati snažnu poruku. Utjeha nam je barem što su napori Saveza u Mandžukićevom slučaju urodili jednom utakmicom kazne, što je bio i minimum koji je mogao dobiti za izravni crveni karton – izjavio je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

Uz navedene pojedinačne kazne, sa 70.000 švicarskih franaka kažnjen je i Hrvatski nogometni savez.

Foto: Press utakmica