Održan 21. Homo si teć – Festivala sporta i rekreacije
Piše: redakcija On 24 tra., 2017 At 06:41 PM | Categorized As Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Rijeka…

Rekordna rijeka trkača potekla Korzom!

Homo si tećNakon dva vikenda svojevrsnog zagrijavanja uz utrku Trsatskim stubama i Molo longo trk, završnica ovogodišnjeg Festivala sporta i rekreacije okupila je oko 16 400 sudionika na čak 7 utrka. Pored građana Rijeke, rekreativaca i profesionalnih sportaša, našlo se tu gostiju iz drugih dijelova Hrvatske, Slovenije, BiH, Italije, Mađarske, Njemačke, Kenije, SAD-a, Poljske, Švicarske i Slovačke. S dobrim raspoloženjem sudionika poklopili su se i dobri vremenski uvjeti, uz koje je osim utrka održan i zabavni program na Gatu Karoline Riječke.
Homo si tećNajmasovnija je i ove godine bila utrka građana, koja je okupila oko 8500 trkača svih generacija. Start je označio riječki gradonačelnik Vojko obersnel, izražavajući zadovoljstvo okupljanjem tolikog broja ljubitelja rekreacije u samom centru grada. Korzo preplavljen službenim Homo si teć majicama posebno je lijep prizor kada znamo da 5kn od svake majice ide za program “Moje mjesto pod suncem” namijenjen djeci iz egzistencijalno ugroženih obitelji. Građani Rijeke i njihovi gosti iznimno rado su se uključili u humanitarnu akciju, baš kao što su ispunili i riječke prometnice birajući neku od utrka.
U natjecateljskim utrkama – maraton, polumaraton, štafeta i Desetka – nastupilo je 1000 trkača. Poseban ponos manifestacije je utrka za osobe s invaliditetom i slabovidne osobe Hendi cup, ove godine s 900 sudionika, dok je ona najveselija definitivno opet bila dm babybonus cup utrka s oko 6000 djece i roditelja, nadmašivši tako sva očekivanja, ali i ispunjavajući ulogu promocije zdravih životnih navika od najranije dobi.
Festival sporta i rekreacije je u protekla tri tjedna još jednom pokazao koliko Rijeka diše sport, a novopostavljenim rekordom posjećenosti i da se manifestacija razvija u pravom smjeru. Zajedno budimo Rijeka i u 2018.!

Foto: Press – Jan Maštrović

comment closed