fbpx

Surfanje u centru velegrada – City Wave!

Raj za surfere…

SurfanjeSvi ljubitelji surfanja od sada će i tijekom posjeta glavnom austrijskom gradu koji se nalazi kilometrima daleko od mora moći uživati u svom omiljenom sportu. Bečki Schwarzenbergplatz od 10. lipnja 2016. godine postaje naime mjesto okupljanja surfera koji će zajahati na umjetnim valovima. Na spomenutom trgu bit će postavljena rampa za surfanje dimenzija 20 x 50 metara, u čijem će se središtu nalaziti i omanji bazen.
Projekt pod nazivom ‘City Wave‘ razvili su poduzetnici iz Münchena, a ideja je sljedeća: Voda iz većeg bazena pumpa se u visinu odakle otječe u manji bazen. Na mjestu gdje se sastaju tekuća i stajaća voda nastaje val prije nego se voda ponovo vrati u veći bazen i čitav proces krene ispočetka. Budući da se visina i intenzitet valova mogu regulirati rampu za surfanje moći će isprobati svatko želi, pa čak i djeca u dobi od šest godina.
Surferima početnicima na raspolaganju će biti instruktori, a sva neophodna oprema moći će se iznajmiti na licu mjesta. Sat vremena surfanja iznosit će 39 eura, a u cijenu je uključeno i iznajmljivanje opreme.
Surfanje će sve do kraja rujna bez obzira na vremenske uvjete biti moguće svakog dana u vremenu od 10 do 22 sata.

Foto: Press