fbpx

Održan ždrijeb završnog turnira Kupa Krešimir Ćosić

HKS…

Krešimir ĆosićU prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza jučer je održan ždrijeb Završnog turnira Kupa ‘Krešimir Ćosić‘ koji će se od 15. do 18. veljače 2017. godine održati u Šibeniku. Parovi Završnog turnira (Final Eight) Kupa su Kvarner 2010 – Cedevita, Jolly JBS – Zagreb te Split -Zadar i GKK Šibenik – Cibona.
Već tradicionalno, na samom izvlačenju bila je prisutna obitelj Ćosić, gospođa Ljerka i sin Krešimir Petar, na samom izvlačenju parova za završni turnir Kupa Krešimira Ćosića koji će se održati u Šibeniku od 15. do 18. veljače 2017., bili su prisutni i gosp. Josip Vranković, stručni tajnik HKS-a, gosp. Mislav Madirazza u ime GKK Šibenik te gosp. Domagoj Stojanović u ime GKK Jolly JBS-a, Povjerenik natjecanja gosp. Dražen Jendriš, tehnička tajnica Vlatka Tomičić te predstavnici klubova sudionika Završnog turnira Kupa.
Stručni tajnik HKS-a gosp. Josip Vranković klubovima je poželio sreću na Kupu Krešimira Ćosića. „Klubovima koji se natječu želim puno sreće na samom natjecanju. Od ove godine idemo s novim sustavom, odnosno novom formulom Final Eighta. Smatra da će ovaj sistem biti jako interesantan iz razloga što će biti više utakmica, više samog natjecanja, same košarkaške atmosfere. Drago mi je da će se to održavati u Šibeniku, gradu košarke. Mislim da nas očekuje jedna kvalitetna i interesantna košarkaška predstava.”
Nakon stručnog tajnika HKS-a na sam Kup nadovezala se i supruga pokojnog Kreše Ćosića gospođa Ljerka koja se ujedno prisjetila i prošlogodišnjeg Kupa. „Za Zadar je prošle godine to bio zaista specijalan događaj. Čestitam Šibeniku koji je isto tako grad košarke. Uvjerena sam da će dobro organizirati Kup. Želim svima skupa puno uspjeha. Neka pobijedi najbolji i neka to zaista bude festival košarke”, rekla je gospođa Ljerka Ćosić.
Već tradicionalno, sin pokojnog Krešimira Ćosića, Krešimir Petar izvukao je parove koji će se susresti na Završnom turniru Kupa. U četvrtfinalnim susretima ćemo tako gledati Kvarner 2010 – Cedevita, Jolly JBS – Zagreb te Split – Zadar, GKK Šibenik – Cibona.
Krešimir ĆosićDomaćini ovogodišnjeg Završnog turnira Kupa Krešimira Ćosić su GKK Šibenik i KK Jolly JBS koji su se također osvrnuli na nadolazeći Kup 2017.
– Šibenik se veseli domaćinstvu. Publika željno iščekuje najbolje klubove u Hrvatskoj. Već smo rekli – neka najbolji pobijedi. Mi ćemo se kao organizator truditi držati sve na najvišoj mogućoj razini, dovesti što više publike i zaista se veselimo – rekao je Mislav Madeirazza, GKK Šibenik.
– U ime KK Jolly JBS htio bi zahvaliti Hrvatskom košarkaškom savezu što nam je ukazao povjerenje za organizaciju Kupa, odnosno po prvi puta u formatu ovakvog natjecanja. Također, svim sudionicima želim sreću i neka najbolji pobijedi – rekao je Domagoj Stojanović iz GKK Jolly JBS.
Ove godine obilježava se 26. izdanje Kupa Krešimira Ćosića, s tim da Kup ime Krešimira Ćosića nosi od 1998. godine kada je završnica igrana u Zadru.

Foto: Press