fbpx

Zlatko Dalić iz Moskve: Ždrijeb je mogao biti i gori

Moskva…

Zlatko DalićDanas je u ruskoj prijestolnici u Moskvi održan ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo. Hrvatska je završila u skupini D s Argentinom, Islandom i Nigerijom.
– Veliko je zadovoljstvo i čast biti prisutan među 32 najbolje ekipe svijeta. Ali na kraju krajeva to je Hrvatska i zaslužila. Ždrijeb je mogao biti i bolji, ali je mogao biti i gori. Htio sam da izbjegnemo jednog velikog protivnika u grupi, ali dobili smo Argentinu i Messija. To je utakmica u kojoj ne možemo ništa izgubiti. Na otvaranju igramo s Nigerijom, a to je nepoznata ekipa za nas, treba ih dobro proučiti jer su bili prvi u kvalifikacijama u svojoj grupi. Island dobro poznajemo, i imamo šansu da im se osvetimo za poraz u kvalifikacijama – rekao je izbornik Zlatko Dalić nakon ždrijeba u Moskvi.
Vatreni će s pozicije D3 prvu utakmicu igrati protiv Nigerije u Kaliningradu (16. lipnja, 21:00 po lokalnom vremenu), drugu protiv Argentine u Nižnji Novgorodu (21. lipnja, 21:00 po lokalnom vremenu), a treću protiv Islanda u Rostovu na Donu (26. lipnja, 21:00 po lokalnom vremenu).
– Odmah krećemo s analizama kako bismo bili spremni za Svjetsko prvenstvo. Najvažnije je da naši igrači budu zdravi i pravi. Tražit ćemo i prijateljske suparnike izvan Europe, iz Afrike, jer o Europljanima uglavnom svi sve znamo. Fokusirat ćemo se na Nigeriju, pa na Argentinu, ali strategija nam se mora svoditi na jake suparnike i jake utakmice – istaknuo je izbornik Dalić.

Foto: Press – HNS – društvena mreža