Zlatna pirueta Zagreba – Sve je spremno za klizački spektakl
By redakcija On 7 pro., 2016 At 04:26 PM | Categorized As Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Ledena dvorana…

Zlatna pirueta Zagreba

Zlatna pirueta ZagrebaSve je spremno za početak 49. izdanja najstarijeg svjetskog natjecanja u umjetničkom klizanju, ISU Challenge serije – Zlatna pirueta Zagreba koja će se od četvrtka 8. prosinca do subote 10. prosinca održati u Ledenoj dvorani Doma sportova.
U Zagrebu će nastupiti 101 sportaš iz 25 zemalja svijeta i to 22 klizača, 19 klizačica, 12 sportskih i 18 plesnih parova, a među njima i jaki hrvatski predstavnici – sportski par Lana Petranović i Antonio Souza te klizač Nicholas Vrdoljak.
– Budući da smo prije dva tjedna u Varšavi ispunili norme i za Svjetsko i za Europsko prvenstvo i to u svom prvom zajedničkom nastupu, sada ćemo sigurno biti puno rasterećeniji. Uzbuđeni smo što ćemo prvi put u ovoj kombinaciji nastupiti pred domaćim navijačima – rekla je 16-godišnja Lana Petranović prije sutrašnjeg nastupa koji je na rasporedu od 14.30 sati.
Zlatna pirueta ZagrebaPiruetu će u četvrtak točno u podne otvoriti plesni parovi kratkim plesom, nakon njih na led će sportski parovi, svečano otvaranje je u 18.00 sati, a prvi dan Piruete zatvoriti će klizačice u možda i najjačoj konkurenciji ove godine.
– Imati ćemo prilike gledati veliki okršaj svjetskih i europskih prvakinja, Ruskinje Jelizavete Tuktamiševe i Talijanke Caroline Kostner koja se vraća na led nakon dvije godine, iz Amerike su stigle njihove velike zvijezde Gracie Gold i Karen Chen, u odličnoj formi je i Ruskinja Alena Leonova, mušku konkurenciju predvodi aktualni brončani olimpijac Denis Ten koji ovdje brani dvostruki naslov… Biti će to jedno od najboljih izdanja Piruete koja se diže iz godine u godinu – najavila je Morana Paliković Gruden, predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza.
Kratki program Nicholasa Vrdoljaka na rasporedu je u petak, 9. prosinca od 12 sati.
– Nastupio sam ovdje prošle godine pa mi je sada ipak lakše. Tada sam prvi put klizao u Hrvatskoj, imao sam ogromnu tremu. Sada sam ipak iskusniji, u džepu već imam i norme za dva ključna natjecanja ove sezone, Svjetsko i Europsko prvenstvo pa ovdje prije svega mogu opušteno klizati i uživati. I ove godine je konkurencija vrlo jako, ali u dobroj sam formi, vjerujem da se mogu boriti za visok plasman. Postolje? Zašto ne? – poručio je Vrdoljak.

Raspored natjecanja – Zlatna pirueta Zagreba
Četvrtak, 8. prosinca
12.00 Plesni parovi – kratki ples
14.30 Sportski parovi – kratki program
18.00 Svečano otvaranje
19.00 Klizačice – kratki program
Petak, 9. prosinca
12.00 Klizači – kratki program
15.15 Plesni parovi – slobodni ples
19.00 Klizačice – slobodni program
Subota, 10. prosinca
12.00 Sportski parovi – slobodni program
15.00 Klizači – slobodni program
20.00 Revija pobjednika

Foto: Press

comment closed