Osječanin Robert Seligman: Spreman sam stati na postolje
Piše: redakcija On 21 tra., 2017 At 02:44 PM | Categorized As Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Rumunjska…

Uz malo sportske sreće uvjeren sam da se mogu popeti na postolje. Uvijek je ta sportska sreća vrlo bitna, kaže Robert Seligman

Robert Seligman– Dan uoči finala osjećam se dosta opušteno. Vjerujem da ću kroz ova dva treninga što me čekaju još sve samo potvrditi i posložiti u svojoj glavi, što bolje se odmoriti, naspavati i probuditi se na pravu nogu sutra. Vjerujem da ću u ovom finalu, s obzirom na startni broj 7, imati odličan pregled, da će trebati samo mira za odraditi svoju vježbu od početka do kraja i uz malo sportske sreće uvjeren sam da se mogu popeti na postolje. Uvijek je ta sportska sreća vrlo bitna. Do sada me dosta često obilazila, dosta sam preko trnja dolazio do rezultata. Odlično sam trenirao, spremio se, bilo je pogrešaka u kvalifikacijama, ali sada je to iza mene. Finale je uvijek novo natjecanje, novi izazov i svi daju svoj maksimum, pa i oni koji primjerice nisu bili spremni. U finalu je sve otvoreno i ja sam uvjeren da će sve biti u redu – rekao je prije finala hrvatski reprezentativac Robert Seligman.
Hrvatski gimnastičar Robert Seligman spreman je za sutrašnji nastup na konju s hvataljkama na Europskom prvenstvu u Cluj-Napoci. Finale najbolje osmorice izborio je sa šestom ocjenom kvalifikacija, a finale u Rumunjskoj bit će mu čak sedmo europsko. Ždrijeb je odlučio da će Osječanin nastupiti kao sedmi u konkurenciji u kojoj su između ostalih jedan od najvećih konjaša svih vremena, olimpijski pobjednik iz 2012., trostruki prvak svijeta i šesterostruki europski prvak Mađar Krisztian Berki, ali i branitelj europskog naslova, Armenac Harutjun Merdinjan.
A optimističan je i njegov trener Vladimir Mađarević.
– Nema se više što puno popraviti u vježbi Roberta Seligmana dan uoči finalnog nastupa. Njegova vježba je konkurentna za postolje, startna ocjena je 6.1, podjednaka ili za desetinku niža od onih najboljih. Izvedba je onaj bitan faktor. Ako se bude osjećao dobro i bio siguran u sebe, bez prevelikog stresa nastupa u finalu, tada će on pokazati svoj maksimum, i odbitak će biti siguran sam, najmanji od svih finalista. Ako tako bude možemo računati na medalju, a ako ne bude, onda je podložan greškama i neće biti tako uspješan kako planiramo da bi trebao biti – poručio je trener Mađarević.
U nedjelju, posljednjeg dana EP-a u Cluj-Napoci, u finalu preče nastupit će Anton Kovačević.
Oba dana pojedinačna finala startaju od 12.30 sati po hrvatskom vremenu, a prijenos je na HRT 2.

Startna lista konja s hvataljkama
Harutjun Merdinjan (Rum)
Ferhat Arican (Tur)
David Beljavski (Rus)
Krisztian Berki (Mađ)
Oleg Vernajev (Ukr)
Sašo Bertoncelj (Slo)
ROBERT SELIGMAN (HRV)
Oliver Hegi (Švi)

Foto: Press

comment closed