fbpx

Međunarodni dan nogometa – ‘Nogomet za prijateljstvo’

Zagreb…

Nogomet za prijateljstvoMladi nogometaši i nogometašice koji će predstavljati Hrvatsku na Međunarodnom forumu ‘Nogomet za prijateljstvo‘ u Milanu okupili su se danas na pomoćnom terenu zagrebačkog Maksimira povodom obilježavanja Međunarodnog dana nogometa i prijateljstva.
Praznik tolerancije, uvažavanja i zdravog načina života, koji se treću godinu zaredom krajem travnja obilježava širom svijeta, mladi su sportaši proslavili razmjenom narukvica prijateljstva.
Uz mlađe pionire zagrebačkog Dinama, publici su se predstavile i dvije djevojčice koje će zajedno s mladim Dinamovcima zaigrati rame uz rame na međunarodnoj smotri u Milanu protiv momčadi iz 31 zemlje svijeta. Prvi je ovo put da će Hrvatska zaigrati u mješovitom sastavu na ovome turniru i time pokazati da na terenu i u prijateljstvu nema granica i razlika, kako između dječaka i djevojčica, tako i između svih ostalih koji dijele ljubav prema sportu.
– Jako sam uzbuđena što ću dobiti priliku gledati uživo finale Lige prvaka, ali i upoznati slavne nogometaše te nove prijatelje iz cijelog svijeta. Nadam se da ću se dobro zabaviti i s novim prijateljima ostati u kontaktu nakon što se vratimo iz Milana. Otkad treniram nogomet, sve se vrti oko toga, a kada se pojavila ova prilika, nisam ju mogla propustiti i zamolila sam sestru da me snimi kako tehniciram. Dobila sam puno pozitivnih komentara na video i ovo je za mene veliki poticaj – rekla je 12-godišnja Ema Kobetić iz Čakovca.
Slavlje mladih nogometaša nastavilo se nogometnom utakmicom gdje su mlađi pioniri Dinama odmjerili snage s mlađim pionirima Trešnjevke.
Zbivanja na terenu pomno je pratio i 12-godišnji Niko Bukovac, koji će se hrvatskoj delegaciji u Milanu pridružiti kao pobjednik natječaja za najboljeg mladog sportskog novinara u Hrvatskoj. Niko je laskavu titulu odnio snimivši pobjednički video u kojemu je strasno komentirao ključni gol Dejana Lovrena koji je Liverpool odveo u polufinale Europske lige. Njegov talent prepoznali su i nagradili renomirani sportski novinari medijskih partnera projekta ‘Nogomet za prijateljstvo’.

Foto: Press