Splitska riva: Javno gledanje utakmice Hrvatska – Italija!
Piše: redakcija On 10 lip., 2015 At 09:08 AM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Split…

U nastavku objavljujemo i demanti Grada Splita te prijenosa utakmice neće biti

HrvatskaPrijenos nogometne utakmice Hrvatske i Italije 12. lipnja navijači ‘vatrenih’ u Splitu moći će gledati na velikom video zidu na splitskoj rivi. Naime, budući da je UEFA kaznila Hrvatski nogometni savez zbog navijačkih izgreda tijekom kvalifikacijske utakmice s Norveškom igranjem jedne utakmice pred praznim tribinama, Hrvatska će na splitskom Poljudu protiv Italije igrati bez gledatelja. Iz tog razloga je grad Split Hrvatskaorganizirao javno gledanje utakmice na velikom video zidu, a  Hrvatska radiotelevizija odrekla se naknade za prava na javno emitiranje te tako omogućila svim Splićanima, Dalmatincima i ljubiteljima nogometa da zajedno na splitskoj rivi navijaju za hrvatsku reprezentaciju.
Svi ostali, kvalifikacijsku utakmicu za EP 2016. Hrvatska – Italija, mogu gledati u izravnom prijenosu na Prvom programu HTV-a u 20,35 sati.

Foto: Drago Sopta, arhiva

Demant prenosimo u cijelosti:

Predmet: zahtjev za objavom demantija

Grad ne organizira javno gledanje utakmice Hrvatska-Italija

U povodu priopćenja HRT-a, a kojeg su prenijeli neki hrvatski mediji, da Grad Split organizira javno gledanje kvalifikacijske utakmice između nogometnih reprezentacija Hrvatske i Italije,  upućujemo demanti i molimo da ga prenesete svima kojima ste uputili priopćenje. Nije točno da Grad organizira javno gledanje utakmice, nije to ni namjeravao učiniti. Istina je da je Gradu  jedan poduzetnik ponudio organizaciju javnog gledanja utakmice i zatražio potporu. Grad mu je bio spreman dati na korištenje javnu površinu ukoliko HNS  financira to događanje, kao što je ranije i obećao. Međutim, HNS je kategorički odbio tu mogućnost, kao i mogućnost da sam organizira javni prijenos iako je, ponavljamo, svojevremeno to javno najavljivao i obećavao.
Naglašavamo da HRT nije kontaktirao nitko iz Grada Splita po pitanju javnog gledanja utakmice, a niti se HRT javljao Gradu pa ne znamo kako je došlo do plasiranja ovakve informacije u javnost.

Zbog toga Vas ovim putem molimo da bez odgode objavite ispravak.

S poštovanjem,

URED GRADA

comment closed