‘Pravi pjesnik glasovira’ Andrew Tyson u atriju Sponze!
Piše: redakcija On 23 kol., 2015 At 02:42 PM | Categorized As Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Dubrovnik…

Andrew TysonAmerički pijanist Andrew Tyson novo je, iako već prepoznatljivo lice svjetske glazbene scene, a na Dubrovačkim ljetnim igrama nastupit će u ponedjeljak, 24. kolovoza u 21,30 sati u atriju palače Sponza.
Američki glazbenik Andrew Tyson, kojeg BBC Radio 3 naziva ‘pravim pjesnikom glasovira’, nametnuo se prepoznatljivim, odlučnim i maštovitim izvedbama te osebujnim umjetničkim izričajem. Laureat je Natjecanja Queen Elisabeth i dobitnik brojnih nagrada na glasoviračkim natjecanjima, među kojima su i nagrade Avery Fisher Career Grant, Terence Judd – Hallé i  Arthur Rubinstein. Prije mjesec dana na natjecanju Géza Anda u Švicarskoj dobio je prvu nagradu žirija, nagradu publike i nagradu za najbolji Mozartov koncert i sada ga čeka angažman od 200 koncerata u sljedeće 3 godine. Magistrirao je na uglednom glazbenom učilištu Juilliard u klasi Roberta McDonalda, a s velikim uspjehom danas nastupa diljem SAD-a i Europe.
U atriju palače Sponza Tyson će izvesti Gershwinovu Rapsodiju u plavom u transkripciji za solo glasovir, Ogledala Muricea Ravela, Barberove Izlete za glasovir te Skrjabinovih devet etida. Ulaznice su rasprodane.

Foto: Press

comment closed