Dean Šoša: Rođendan HTV 3 obilježavamo radno i svečano!
Piše: redakcija On 10 ruj., 2015 At 11:10 AM | Categorized As Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Maraton…

Rođendanski filmski maraton povodom trećega rođendana

Dean Šoša– Rođendan Trećega programa obilježavamo radno i svečano i stoga nam je čast, nakon mnogo godina, triput prikazati Golikovo remek-djelo ‘Od 3 do 22’, o jednome danu u životu tekstilne radnice Smilje Glavaš iz zagrebačke Dubrave, snimljen 1966. godine – naglasio je glavni urednik Trećega programa, Dean Šoša.
Treći program Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) s emitiranjem je započeo 15. rujna 2012. godine. U povodu svojega trećeg Dean Šošarođendana emitirat će trodnevni filmski maraton, koji započinje u nedjelju 13. rujna filmovima čiji je naslov povezan s brojem tri. Nastavlja se  u ponedjeljak 14. rujna maratonom hrvatskih dokumentarnih filmovima o radnicima i različitim marginalcima, a završava na treći rođendan Trećega programa, u utorak 15. rujna, maratonom klasičnih filmskih komedija. U maratonu će se emitirati  23 igrana filma i 27 dokumentarnih filmova. Prvoga dana, u maratonu filmova čiji je naslov povezan s brojem tri, emitiramo i takve klasike kao što su Tri kondorova dana S. Pollacka, Šangajska trijada Z. Yimoua, Treća Meščanska A. Rooma i Tri mušketira R. Lestera. U maratonu klasičnih komedija prikazujemo neke od najboljih komedija u povijesti –  Sullivanova putovanja redatelja P. Sturgesa, Ponoć M. Leisena, Audicija M. Formana i Biti ili ne biti E. Lubitscha.
Između filmova gledatelji će se tijekom  maratona  moći prisjetiti  kratke povijesti Trećega programa Hrvatske televizije i njegova vizualnoga identiteta: od prvih animiranih filmova, koje su uglavnom proizveli naši ugledni animatori, preko prvih džinglova i najava, sve do suvremenoga plesa. Također, između filmova  gledatelji će moći vidjeti isječke iz brojnih emisija emitiranih na Trećemu programu od 15. rujna 2012. do danas.
U okviru maratona bit će prvi put prikazan i Ciklus istoga filma. Naime, na početku najgledanijega termina u nedjelju, ponedjeljak i utorak gledatelji i obožavatelji Trećega programa moći se uživati uz  legendarni dokumentarni film hrvatskoga klasika Kreše Golika ‘Od 3 do 22’.

Foto: Press

comment closed