Lamija Alečković: Moramo se vratiti temeljima struke!
Piše: redakcija On 1 ruj., 2015 At 10:13 AM | Categorized As Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Sloboda medija…

Lamija Alečković– Stupanj slobode medija govori o stupnju slobode u društvu. Zato se te slobode moraju braniti, očuvati i ostati neupitnima. To su izazovi koji se stavljaju pred sve medije danas. Pokušaja utjecanja uvijek može biti, načini su različiti, ali oduprijeti se svemu tome znači biti čvrst i krenuti od sebe te tu odgovornost medija prema društvu treba stalno imati na umu. Moramo se vratiti temeljima struke, smanjiti aktivizam u novinarstvu i usmjeriti se na iznošenje činjenica i propitivanje. Osobito važnu ulogu u tome imaju javni servisi koji prije svega trebaju biti uzorom – istaknula je Lamija Alečković uoči konferencije u Beogradu.
Rukovoditeljica Informativnoga medijskog servisa (IMS) Lamija Alečković predstavljat će Hrvatsku radioteleviziju (HRT) na međunarodnoj konferenciji Sloboda medija, koja će se održati u Beogradu 3. rujna ove godine. Organizator konferencije je Newsweek Serbia, a rad je organiziran u šest panela koji će se baviti stanjem u medijima, novinarskom slobodom, istraživačkim novinarstvom, novinarskom etikom i brojnim drugim srodnim pitanjima.
Rukovoditeljica IMS-a govorit će na panelu Televizije u regiji – pogled iznutra i pogled izvana, a svaki od sudionika iznijet će svoje poglede na slobodu medija te istaknuti što smatra važnim. Prema riječima organizatora, rukovoditeljica IMS-a pozvana je zbog svojega iskustva te zbog činjenice da dolazi iz hrvatskoga javnog servisa koji se ‘gleda širom Srbije putem kabelskih mreža te uživa veliki ugled’. Jedna od tema bit će i preobrazba medija nakon ulaska u Europsku uniju.
Na konferenciji će sudjelovati predstavnici medijskih kuća iz Austrije, Njemačke, Velike Britanije i SAD-a te Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i drugih država jugoistočne Europe.

Foto: Press

comment closed