fbpx

Filharmonijski bal: Filip Merčep – Mladi glazbenik godine!

Zagreb…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Filharmonijski bal

Filharmonijski balZagrebačka filharmonija i ove je godine posjetiteljima priredila dobro raspoloženje i izvrsnu glazbu na tradicionalnom Filharmonijskom balu. Uz rasplesane melodije iz proslavljenih opereta u izvedbi baritona Leona Košavića i sopranistice Ive Krušić, uz valcere glazbene obitelji Strauss i trijumfalni Radetzky marš, Filharmoničari predvođeni dirigentom Davidom Danzmayrom proslavili su pretposljednji dan stare godine.
Zagrebačka filharmonija već desetljećima njeguje jednu hvalevrijednu tradiciju. Upravo na događaju ‘Filharmonijski bal‘ kao vrhuncu i završetku godine, ravnatelj Zagrebačke filharmonije ispraća članove orkestra koji su u tekućoj godini otišli u mirovinu. Ljudi su to koji su posvetili radni vijek orkestru te je njihov doprinos Zagrebačkoj filharmoniji od neprocjenjive važnosti. Ovogodišnji ‘Filharmonijski bal’ ne bi bio potpun ni bez uručenja nagrade ‘Mladi glazbenik godine’ koji je svojim zaslugama te izvrsnim dostignućima u protekloj godini osvojio mladi udaraljkaš, Filip Merčep.
Filip MerčepKoncept novogodišnjih koncerata s razlogom ima svoje istaknuto mjesto u blagdanskoj kulturnoj ponudi. Straussove valcere, prekrasne arije i koračnice nekako prirodno vezujemo uz svečanu novogodišnju atmosferu. A upravo se takva atmosfera stvorila na koncertu i nastavila plesom u predvorju Velike dvorane Lisinski gdje su posjetitelji uživali u dočeku prije Dočeka – na Filharmonijskom balu Zagrebačke filharmonije.

Foto: Press