fbpx

Filharmonijski bal Zagrebačke filharmonije!

Advent…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Filharmonijski bal & novogodišnji koncert zagrebačke filharmonije u Salzburgu

Filharmonijski bal– Novogodišnji koncerti svojim rasplesanim melodijama, nezaobilaznim valcerima, polkama i koračnicama, svojevrsni su zaštitni znak blagdanskog vremena. ‘Filharmonijski bal‘ Zagrebačke filharmonije kroz godine je postao i zadržao status novogodišnjeg koncerta br.1 koji garantira svečanu i blistavu atmosferu, dobro raspoloženje te, u maniri bečkih novogodišnjih koncerata, izvrsnu glazbu impozantnih valcera, polki i koračnica uz koju, doslovno i preneseno, koračamo u godinu ispred nas – poruka je organizatora.
Filharmonijski bal održat će se 30. prosinca 2015. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 20,30 sati. Nakon spomenutog koncerta, program se nastavlja u predvorju Dvorane nastupom ansambla Zagrebačke filharmonije predvođenim sjajnim filharmoničarem i zabavljačem Nikolom Jarkijem. Opušteni je to ples i druženje uz poznate evergreene i doček prije samog dočeka.
Uz rasplesane melodije iz proslavljenih opereta: Grofice Marice,Vesele udovice, Figarovog pira, u izvedbi baritona Leona Košavića i sopranistice Ive Krušić, uz valcere glazbene obitelji Strauss i trijumfalni Radetzky marš, osjećat ćete se kao na bečkom novogodišnjem koncertu. A domaći štih dat će naši Filharmoničari predvođeni dirigentom Davidom Danzmayrom.
Filharmonijski balNa koncertu će biti dodijeljena Nagrada Mladi glazbenik godine. Nagrada je to koju Zagrebačka filharmonija dodjeljuje mladim glazbenicima za izvrsna dostignuća u protekloj godini. Komisija sastavljena od uglednih dirigenata,umjetnika, dekana i glazbenih novinara iz godine u godinu susreće se sa teškom odlukom. No kako ističu, ponosni su što je konkurencija žestoka jer to samo govori o tome koliko mladih kvalitetnih glazbenika kvalitetnih imamo, a koji se i na ovaj način dodatno potiču.
Mladi bariton Leon Košavić prošlogodišnji je dobitnik ove prestižne Nagrade, a na ovogodišnjem Balu pokazat će zašto je danas jedan od najangažiranijih mladih opernih umjetnika.
Na samo novogodišnje jutro, s početkom u 11,00 sati, Zagrebački filharmoničari održat će svečani novogodišnji koncert i u hramu glazbe – austrijskom Salzburgu u prestižoj Dvorani Festspielhaus. Događaj je to od velikog prestiža za hrvatsku kulturu pa će tako u Salzburg zagrebačke filharmoničare doći podržati i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
Za tu će prigodu članovi orkestra nositi specijalno dizajnirane kravate hrvatskog brenda Croata, odijela Varteks i cipele Borovo. Vrijedne su to suradnje premium hrvatskih brendova koji će zajedno nastupiti u prezentaciji ne samo hrvatske kulture, već i hrvatske izvrsnosti koja se uspješno pozicionira na europskom tržištu. Nakon titule najbolje božićne destinacije, dodatna je to promocija grada Zagreba i Hrvatske.

Foto: Press