fbpx

Glas naroda uz smijeh i dobru atmosferu!

Nova serija…

Glas narodaU ponedjeljak 18. kolovoza, uz mnogo uzbuđenja, smijeha i u dobroj atmosferi pala je ‘prva klapa’ nove humoristične serije ‘Glas naroda‘ koju za HRT snima producentska kuća Maxima film. Ovaj ‘sitcom’ je spoj komedije mentaliteta i političke satire s mnogo humora. Autor je Ognjen Sviličić, redatelj Dražen Žarković, a priču će na male ekrane donijeti ekipa predvođena Draškom Zidarom, Franom Maškovićem, Damirom Poljičakom, Marijanom Mikulić, Rokom Sikavicom i Mirelom Brekalo.
U središtu priče je Mate Gugić (Draško Zidar), novopečeni načelnik općine u dalmatinskom zaleđu. Mate je častohlepan, bez političkog iskustva, a uz to i bez visokog obrazovanja. Prioriteti su mu jasno posloženi – osigurati si dobar položaj, ušićariti što više s računa općine te tu i tamo srediti poslao nekom rođaku.
– To je lik koji misli da se ne moramo držati zakona kao pijan plota, a koliko vjeruje u sebe dovoljno govori da misli kako bi u tri sata od ove države mogao napraviti Njemačku. On ima mana, ali je ipak na neki način i simpatičan – najavljuje Draško Zidar.
Pokvareniji od načelnika Mate je tajnik općine Mario Pokuda, kojeg igra Frano Mašković.
– Lik kojeg ja glumim je osoba koji uspijeva preživjeti sve političke sustave i promjene vlasti. Uklapa se i lijevo i desno, a kako je upoznat s prljavim rubljem svojih nadređenih, snalazi se u svim situacijama. Ukratko, od njega se može očekivati svašta – pojašnjava Frano.
No, račune im pokušava pomrsiti – službenik Čurić. Damir Poljičak glumi tog ‘mladca i aparatčika’ s fakultetom te jednog od onih štrebera koji vjeruju u pravnu državu, uljuđeno društvo i rad za dobrobit zajednice. Damir objašnjava kako njegov lik pokušava spriječiti spletke i malverzacije te sve loše što se događa oko njega. Ponekad uspijeva na nešto utjecati, ali često je i sam žrtva nadređenih i svojih ideala.
Glas narodaTu je i Matina supruga Tereza, lijepa besposličarka koja je jedva dočekala postati prva dama općine. U preljubničkoj je vezi, sudjeluje u brojnim malverzacijama, a ponekad ih i sama inicira. Lijepu Terezu glumi Marijana Mikulić koja se raduje početku snimanja.
– Veseli me nastup u jednoj ovakvoj humorističnoj seriji. U ‘Stipi u gostima’ nisam imala veliku ulogu, a kada sam vidjela scenarij koji me je dobro nasmijao, nisam se nimalo dvoumila i jedva sam dočekala početak snimanja – dodaje Marijana.
Lik koji će sigurno zadobiti simpatije gledatelja je baba Cvita, Matina majka i Terezina svekrva koju igra Mirela Brekalo.
– Ja ću glumiti jednu, da kažem babu, u Dalmatinskoj zagori, no istovremeno ona će biti jedini glas razuma i zapravo pravi glas naroda u cijeloj priči – pojasnila je Mirela.
Damir Terešak iz Maxima filma najavljuje da gledatelji mogu očekivati dobru satiru u kojoj će pokazati da se možemo šaliti na vlastiti račun te da se možemo dobro zabaviti gledajući našu političku svakodnevicu na malim ekranima. Predviđeno je snimanje 18 nastavaka serije ‘Glas naroda’ u trajanju od po 30 minuta. Snimanje će trajati do 10. listopada 2014. godine, a početak emitiranja planira se već ove jeseni HRT-u.

Foto: Press