fbpx

Marijana Mikulić: Glumim negativku, imam i ljubavnika!

Glas naroda…

Meni su takvi likovi uvijek zanimljiviji, kazala je lijepa glumica

Marijana MikulićU središtu priče nove humoristične serije ‘Glas naroda‘ je Mate Gugić (Draško Zidar), novopečeni načelnik jedne općine u dalmatinskom zaleđu. Mate je častohlepan, bez političkog iskustva, a uz to i bez visokog obrazovanja, odnosno fakulteta. On u svojem političkom djelovanju, barem tako tvrdi, samo osluškuje ‘glas naroda’. U praksi to znači da su mu prioriteti jasno posloženi – osigurati si dobar položaj i srediti kakav poslić za nekog od mnogobrojnih rođaka. Pokvareniji od Mate je tajnik općine Mario Pokuda (Frano Mašković). Marijana Mikulić glumi Matinu supruga Terezu, lijepu skorojevićku koja je jedva dočekala da postane prva dama općine. U preljubničkoj je vezi s Pokudom i sudjeluje u njegovim malverzacijama.
– Jako me veseli, kako uloga, tako i ponovna suradnja s divnim redateljem Draženom Žarkovićem, i mojim kolegom Franom Maškovićem, s kojima sam stvarno guštala raditi na prošlom serijalu – rekla je za lijepa Marijana za portal Scena.hr. Glumica u serijama često glumi negativke.
– Nekako me uvijek dopadnu takve uloge. Ali moram priznati da su meni takvi likovi uvijek zanimljiviji, zanimljivije napisani i kompleksniji nego oni pozitivni. Očito meni takve uloge jako dobro leže, a inspiraciju nalazim svugdje oko sebe. Kad pročitam scenarij i lik mi se svidi na prvu, obično jako brzo imam viziju kako taj lik izgleda, kako hoda, govori. Naravno, dopadnu me nekada i uloge koje mi se ne sviđaju, sve je to dio ovog posla, ali uvijek dajem sve od sebe. Trudim se biti na visini zadatka, pa nekada ispadne bolje, nekada lošije. Tereza mi se jako svidjela, nadam se da će se i vama – otkrila je Marijana. Glumici je zabavno kako se Tereza odijeva, kako izgleda, kako se ponaša za jednu ženu u maloj sredini, njezini razgovori sa svekrvom …
– Tereza je jedna malo atipična nevista u jednom malom mistu, ima poseban modni izričaj, i ima starijeg muža, ima sina tinejdžera, a ima i ljubavnika – nastavlja glumica. Marijana je bez problema uskladila majčinske obveze sa snimanjem serije.
– Brigu oko djece smo morali riješiti puno ranije jer sam se ja vratila u moje matično kazalište Trešnja. Za Andriju smo dogovorili dadilju koju smo teškom mukom našli, ali smo našli divnu mladu curu kod koje će sigurno biti u dobrim rukama. A oko Ivana, kao i uvijek, od njegova rođenja, uskače moja mama, Bog joj dao zdravlja. Sad je Ivan tjedan dana s mojima na moru, pa će biti malo još kod njih doma gdje su mu nabavili psa, mačku, kornjaču… A u rujnu i on kreće u vrtić. Kad mene nema po cijeli dan nije jednostavno, ali nekako se organiziramo. Bitna je dobra logistika – zaključila je lijepa majka sinova – Ivana i Andrije.

O seriji…
Humorističnu seriju ‘Glas naroda’ za HRT proizvodi producentska kuća ‘Maxima film’. Riječ je o ‘sitcomu’ čiji se humor temelji na spoju komedije mentaliteta i političke satire. U seriji glume Draško Zidar, Frano Mašković, Damir Poljičak, Marijana Mikulić, Roko Sikavica, Mirela Brekalo i drugi. Autor serije je Ognjen Sviličić, scenaristi su Sviličić, Branko Ružić i Josip Žuvan, a redatelj Dražen Žarković. Autor uvodnog songa je Mate Matišić.

Foto: Screenshoot HRT