Ana Karenjina – Priča Vronskog od nedjelje na malim ekranima

HRT…

Serija Ana Karenjina – Priča Vronskog od nedjelje na HRT-u

Ana KarenjinaHrvatska radiotelevizija (HRT) od nedjelje, 14. lipnja 2020. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u popodnevnom terminu od 15.40 sati započinje s prikazivanjem dramske serije Ana Karenjina – Priča Vronskog.
U ovoj ruskoj seriji od osam epizoda riječ je o slobodnoj adaptaciji istoimenog romana Lava Nikolajeviča Tolstoja spojenoj s publicističkom pripovijesti “U japanskom ratu” i ciklusom “Priče o japanskom ratu” Vikentija Veresajeva.
Radnja serije Ana Karenjina – Priča Vronskog smještena je u Mandžuriju tijekom Rusko-japanskog rata 1904. godine. Voditelj bolnice Sergej Karenjin doznaje da je ranjeni grof Vronski čovjek koji je upropastio njegovu majku Anu Karenjinu.
Bez ikakvih iluzija i ne očekujući odgovore, Karenjin dolazi Vronskom i postavlja mu pitanje koje ga mori cijeli život. Što je natjeralo njegovu majku da prijeđe granicu?
Nakon određenog oklijevanja Vronski pristane ispripovijedati priču o svojoj tragičnoj ljubavi prema Ani Karenjinoj, napomenuvši da se ljudi sjećaju samo onoga što izaberu. Uronjen u prošlost, Vronski ponovno prosuđuje priču otprije trideset godina.

Foto: Press