fbpx

Premijera filma Zora Dalibora Matanića 7. listopada

Na HBO GO-u i HBO-u Zora

Nagrađivani film Dalibora Matanića Zora imat će premijeru 7. listopada na HBO GO-u, a istog dana bit će prikazan i na HBO kanalu u 20.00 sati. „Zora“ je drugi dio redateljeve filmske „Trilogije sunca“ (Zvizdan, Zora, Suton).

Zora

U bliskoj budućnosti novi sukobi bukte u osamljenoj dolini. Podijeljeni na ‘odabrane’ i ‘nepoželjne’, ljudi napuštaju svoje domove, bježeći od nasilja u neizvjesnost. Ika, Matija i njihovo dvoje djece, Kaja i Nikola, duboko su podijeljeni oko toga hoće li otići ili ostati.

Od nestanka trećeg djeteta, Ika i Matija nisu pronašli način kako prevladati traumu, a jaz između njih svakim danom postaje sve veći. Sa svojim mističnim otkrićima zora pokreće niz događaja koji jasno pokazuju da ignoriranje ekstremizma i izbjegavanje suočavanja s osobnim traumama uvijek uzimaju veliki danak.

U glavnim ulogama su Krešimir Mikić i Tihana Lazović, a glumačke ekipu čine i Maks Kleončić, Lara Vladović, Marko Mandić i drugi. Scenarist i redatelj filma je Dalibor Matanić. Producentica je Ankica Jurić Tilić, a koproducenti su Andrea Paris, Matteo Rovere i Ines Vasiljević. Direktor fotografije je Marko Brdar, montažer Tomislav Pavlic, a glazbu potpisuju Alen Sinkauz i Nenad Sinkauz.

Nakon svjetske premijere prošle jeseni na tallinnskom Black Nights Film Festivalu, film je ljetos prikazan i na festivalu Karlovy Vary u kategoriji Horizonti, u kojoj se prikazuju najznačajniji filmovi u protekloj godini.

Na Pulskom filmskom festivalu, „Zora“ je osvojila četiri Zlatne arene – za najbolju kameru, montažu, glazbu i oblikovanje zvuka.

Foto: Press