fbpx

2. sezona serije Lovac na bilje od petka na TV

Na Drugom programu HTV-a Lovac na bilje

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 12. studenog 2021. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 18.10 sati počinje s prikazivanjem druge sezone serije Lovac na bilje.

Lovac na bilje

U drugoj sezoni serije Lovac na bilje Anton Rudan nastavlja potragu za samoniklim, autohtonim i alohtonim biljem na poznatijim destinacijama kao što su Medvednica, Zir, Papuk, Drava, Krka, Mljet.

Lovac na bilje

Iznenadit će gledatelje i nekim neočekivanim, gotovo neistraženim mjestima u Hrvatskoj koja skrivaju mnoga biljna blaga.

Pelin, ambrozija, mjehurica, sedmolist, oskoruša, žuti jedić, rusomača, orlovska paprat, mah tresetar, velebilje, velika zlatnica, dikica, nedirak samo su neke od biljaka čija će svojstva, povijest i upotrebu gledatelji imati prilike otkriti kroz zanimljive avanturističke situacije u kojima se, putujući Hrvatskom i upoznajući različite krajeve i ljude, zatekao Lovac na bilje.

U prvoj epizodi serije Lovac na bilje pratimo Park prirode Medvednica koji je nadomak milijunskog grada Zagreba, najvećeg urbanog prostora u Hrvatskoj, a ipak tamo nalazimo više od 1400 biljnih vrsta.

Medvednica se često doživljava tek kao zagrebačko šetalište, ali upravo u ovom parku prirode su život ljudi i planine čvršće isprepleteni nego na većini drugih zaštićenih područja.

Lovac na bilje Anton Rudan upoznaje nas s pelinom, biljkom gorkasta okusa koja nas čuva od želučanih tegoba, ambrozijom koja izaziva brojne tegobe, ali ipak ima i neka korisna svojstva, tisućljetnim stablom tise, vitaminom C bogatom mjehuricom, nježnom, aromatičnom ciklamom.

Nezaobilazno blago Medvednice je i špilja Veternica koja također skriva neočekivane biljne priče. Prva epizoda druge sezone Lovca na bilje otkrit će nam koliko slobodne i netaknute divljine možemo pronaći čak i u neposrednoj blizini velikog grada.

Foto: Press