Video o surovom kodeksu navijača!
By redakcija On 16 lis., 2015 At 02:51 PM | Categorized As Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Teaser…

Igor Šeregi, video– Ovo je zapravo komedija s elementima nasilja, ali je isto tako i film ceste – rekao je redatelj Igor Šeregi o filmu.
Nakon dugih priprema i snimanja uz film ZG80 već se vežu brojna očekivanja. Teaser kojeg nam donosi ekipa filma otkriva tek djelić zanimljive priče o nostalgiji, prijateljstvu i surovom kodeksu koji vlada svijetom navijača. Debitantski film redatelja Igora Šeregija svojevrstan je prednastavak filma Metastaze. Film je sniman prema scenariju Ive Balenovića scenarista Metastaza i Roberta Cukine koji je u scenarij uveo elemente stvarnih događaja i likova iz perioda kada je nastajala navijačka skupina Bad Blue Boys.
Igor ŠeregiFilm gledatelje vodi u posljednje mjesece predratne Jugoslavije u kojima susrećemo nešto mlađeg Krpu, Kizu, Deju, Filipa, te upoznajemo neke nove likove koji ih prate na gostovanje Bad Blue Boysa u Beogradu.
U svojim kratkim filmovima mladi redatelj Igor Šeregi već je oblikovao stil prepoznatljiv po autentičnom humoru koji će u ovom filmu biti prisutan unutar navijačkih sukoba i pregršta akcije te dovesti naše likove do neočekivanih odnosa i situacija. Naime, iako film donosi priču koja je nastala u vrijeme predratne Jugoslavije, ovaj mladi redatelj vjeruje da će publika u filmu vidjeti više od stereotipnog sukoba između dvaju navijačkih ili nacionalnih skupina.
– Vjerujem da će ovaj film pokazati kako ljubav i strast prema nečemu, apsolutno brišu granice koje nameću nacionalnost, politička oprijedjeljenost ili stupanj obrazovanja, te da usred kaosa svih mogućih zbivanja i sukoba može nastati prijateljstvo. Stoga, ZG80 nije samo još jedan film o surovom svijetu navijačkih skupina. Junaci filma pričaju priču o nostalgiji i prijateljstvu, priču o jednoj sasvim drugačijoj supkulturi, o društvu i problemima koji su okupirali tadašnju mladež – zaključuje Šeregi.
Lik Krpe ponovo tumači Rene Bitorajac, uz kojeg su Marko Cindrić, Filip Detelić, Marko Janketić, Matija Kačan, Domagoj Mrkonjić, Mijo Jurišić, Igor Hamer, Mario Petreković, Miloš Timotijević, Mladen Andrejević, Srđan Miletić, Danica Maksimović i drugi.
Premijera filma očekuje se sljedeće godine!

Foto: Press
Video: 

comment closed