Zašto snimamo filmove? Jesu li filmovi bitni?
Piše: redakcija On 23 srp., 2015 At 01:25 PM | Categorized As Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Pula…

62. Pulski filmski festival

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Zašto snimamo filmove– Ima nade za filmsku kinematografiju, pogotovo ako svoju vjeru usmjerimo ka individualnosti. I ako dopustimo pojedinacu da ponovo bude krajnji produkt društva, a ne iskorištavan od društva, prije svega, kao dobar konzument – rekao je Mike Downey te dodao.
– Vjerujem u mlade generacije filmskih stvaraoca koje vidim, i tu u publici, a koji jedva čekaju pustiti svoj glas i promijeniti stvari. Da, naša borba je dobra borba i nikad Zašto snimamo filmovenemojte sumnjati u pravu moć filma i njegovog utjecaja na pojedinca.”
U utorak je u atriju Arheološkog muzeja Istre, održano  stručno predavanje u okviru Pula PROfessional programa pod nazivom ‘Zašto snimamo filmove? Jesu li filmovi bitni?’, člana Umjetničkog savjeta 62. Pulskog filmskog festivala i potpredsjednika Europske filmske akademije – Mike Downeyja. Tijekom predavanja s filmskim djelatnicima, profesionalcima i studentima podijelio je svoje stavove o izradi i cilju izrade filmova.
Mike Downey je producent i izvršni direktor nezavisne produkcijske kuće Film and Music Entertainment, osnovane 2000. godine. Otada je producirao više od 50 igranih filmova. Član je Umjetničkog savjeta 62. Pulskog filmskog festivala, predsjednik Motovun film festivala te umjetnički savjetnik Zagreb film festivala. Blisko surađuje s organizacijom Amnesty International na uvođenju filmske nagrade za ljudska prava na međunarodnim filmskim festivalima.

Foto: Press

comment closed