fbpx

7. sezona serije Domovina od četvrtka na malim ekranima

Na HRT-u Domovina

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od četvrtka, 18. studenog 2021. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 23.40 sati počinje s prikazivanjem nove, sedme sezone serije Domovina.

Domovina

U sedmoj sezoni serije Domovina Emmyjem i Zlatnim globusom nagrađivane serije Domovina glavne uloge glume Claire Danes i Mandy Patinkin, a ponovno ćemo gledati i Elizabeth Marvel, Linusa Roachea, Mauryja Sterlinga i Jakea Webera.

Domovina

Ove sezone pridružuje im se i hvaljeni glumac Morgan Spector. Ova najbolja dramska serija televizijske kuće Showtime snima se u Richmondu u Virdžiniji.

Na kraju prošle sezone nakon pokušaja atentata predsjednica Keane (Elizabeth Marvel) prekršila je obećanje koje je dala Carrie (Claire Danes) i naložila uhićenje bez optužnice dvjesto članova obavještajne zajednice, među njima i Saula Berensona (Mandy Patinkin).

Na početku sedme sezone Carrie napušta posao u Bijeloj kući i seli se sestri Maggie (Amy Hargreaves) odakle se sprema suprotstaviti Keaneičinoj administraciji i izboriti se za oslobođenje uhićenih kolega.

Domovinu u produkciji Fox 21 Television Studiosa za Showtime, za američku su televiziju prilagodili Alex Gansa i Howard Gordon, a temelji se na izraelskoj seriji Ratni zarobljenici Gideona Raffa. Uz Gansu i Gordona, izvršni producenti sedme sezone su Chip Johannessen, Lesli Linka Glatter, Patrick Harbinson, Claire Danes, Michael Klick, Ron Nyswaner, Gideon Raff, Avi Nir i Ran Telem.

Serija Domovina je dobila dvije nominacije za televizijsku nagradu Emmy 2018. godine: Mandy Patinkin za najboljeg sporednog glumca u dramskoj seriji i F. Murray Abraham za najboljeg gostujućeg glumca u dramskoj seriji.

Foto: Press