fbpx

16. Olimpijski festival dječjih vrtića

Hrvatska…

Olimpijski festival dječjih vrtićaPod geslom ‘I ja ću biti olimpijac’ i ove će se godine u svibnju diljem Hrvatske okupiti više od 15.000 mališana na 16. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića. Prijavljeno je ukupno 444 ekipa iz 47 gradova i općina. Mali sportaši na Festivalu se upoznaju sa svim sastavnicama olimpijskih igara – mimohodom, paljenjem olimpijskog plamena, podizanjem olimpijske zastave te sportskim nadmetanjem. Natječu se u malom nogometu, trče na 50 metara i u štafeti 4×25 metara, bacaju lopticu u dalj i skaču u dalj.
Najvažnija poruka i svrha Festivala, koji je Hrvatski olimpijski odbor prvi put organizirao 2002. godine, jeste da se djeci u najranijoj dobi na njima razumljiv i blizak način, kroz igru, približe olimpijske vrijednosti – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo. HOO ovim festivalom želi dati svoj doprinos odgajanju djece putem sporta i poticanju harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.
Više od 140.000 djece u proteklih 16 godina sudjelovalo je u ovoj manifestaciji. Većima njih upravo je na Festivalu prvi put u životu sudjelovala u nekom sportskom natjecanju, a neki od njih su se zasigurno nakon tog iskustva nastavili baviti sportom te će možda jednoga dana biti olimpijci.

Foto: Press – 16. Olimpijski festival dječjih vrtića