fbpx

Besplatan ulaz: Hamletov posljednji uzdah

Zagreb…

Ulaz je slobodan, naoružajte se maštom i uplovite u snove Luisa Buñuela

Hamletov posljednji uzdah, besplatan ulazPredstava ‘Hamletov posljednji uzdah‘ koju će izvest Dramski studio ‘ILI ne’ na programu je Centra mladih Ribnjak 24. lipnja 2016. godine s početkom u 20,00 sati, a ulaz je besplatan.
– Kako prolaze godine našeg života, počinjemo shvaćati koliko je pamćenje dragocjeno. Sjećanja se gomilaju bez našeg znanja sve dok se jednog dana, iznenada, uzalud pokušavamo sjetiti imena nekog svog prijatelja. Zaboravili smo. Obuzima nas neka vrsta bijesa dok uzaludno tražimo riječ koju smo imali na vrh jezika, a koja se uporno odbija pojaviti. Gdje sam ostavio upaljač prije pet minuta? Što sam htio reći kada sam započinjao ovu rečenicu? Kako se zove hotel u kojem sam odsjeo u Madridu?Pokušavam se sjetiti. Ne ide. U tim situacijama osjećam da mi se osobnost urušava, pretvara u prah. Naprežem se kako bih se sjetio i bijesan sam kada ne uspijem. Jesam li ja to počeo nestajati? Mašta i sanjarenja također ugrožavaju pamćenje. Ponekad dođemo u iskušenje da svoja maštanja doživimo kao stvarnost, ili svoju laž proglasimo istinom. To ionako nije bitno- maštanja i laži su isto dio nas, mi smo ih stvarno doživjeli. (…)
Najbitnije mi je da još mogu maštati, mašta će me svojom nedodirljivom nedužnošću pratiti do posljednjeg dana. Razumijeti je užasno. Sreća je prihvatiti neočekivano – (L. Buñuel , 1982.)

Tekst: „Hamlet“ (Luis Buñuel, 1927.), „Moj posljednji uzdah“ (Luis Buñuel, 1982.) i „Hamlet“ (William Shakespeare, 1603.)
Igraju:
Luis Buñuel – David Belas
Pepin Bello – Vedran Sudović
Agrifonte – Ivan Bertović
Don Lupo / Gejša – Sanja Karl
Hamleti – Danijel Benić, Pavle Kladarin i Tea Šimičić
Leticija- Ivona Dučić
Margarite – Arta Alii, Magdalena Ričko i Sindy Vuković
Mitridades – Ljiljana Blažinić
Luda – Lea Grčić
Madam B. – Vesna Stilinović
Režija, dramaturgija, scenografija, kostimografija i izbor glazbe: David Belas, Renata Kaurin i Vesna Stilinović
Glazba: David Bowie, Steve Reich, Beirut, Tiger Lillies, Pavle Kladarin, EZ3kiel, Marko Ritoša
Tehničar za glazbu: Stephanie Prekali
Tehničar za svjetlo: Marko Crnčević
Plakat: Meri Kaurin

Foto: Press