fbpx

IKona – Martinis Marchi Summer Party

Jedinstveni modni doživljaj na Šolti u režiji tima IKona

U slikovitom okruženju dvorca iz 18.stoljeća i prekrasnog mediteranskog vrta na Šolti, u Maslinici, održan je tradicionalni Martinis Marchi Summer Party. Modni performans IKone, linije odjeće koja je nastala suradnjom voditeljice Marijane Batinić, dizajnerice Kristine Burje i stilistice Ive Gradišer oduševio je posjetitelje.

La Dolce Vita bila je tema ovogodišnjeg partyja u Maslinici koji je uz ekskluzivnu večeru i bogat glazbeno-scenski program, u intimnom ambijentu tajnovitog vrta ponudio i jedinstveni modni doživljaj u režiji tima IKona. Manekenke su u zanimljivim formacijama pozirale i stvarale pokretne slike u prostoru. Cilj je bio povezati priču održive mode, koju godinama uspješno promiče Krie Design kao i dvorac Martinis Marchi, koji njeguje održivi razvoj u svom poslovanju.

IKona je linija odjeće koja je nastala je kao rezultat višegodišnje uspješne suradnje dizajnerice Kristine Burje iz brenda Krie Designa i voditeljice Marijane Batinić te stilistice Ive Gradišer. To su kreacije koje nisu podložne trendovima već kvaliteti te nisu ograničene sezonama što im daje dodatnu mogućnost transformacija i nadogradnja. Tako je ovaj put pokazana aktualna kolekcija koja je za ovu posebnu prigodu nadograđena linijom kaftana idealnih za ljetne mjesece koji samo nastavljaju ovu modnu priču koja je mnoge zaintrigirala.

U prekrasnom dvorcu Martinis Marchi nedavno smo snimali kampanju IKona i uvjerili se u njegovu magiju kojom vas osvoji. Zato je Kristinu, Ivu i mene oduševio poziv da na ovoj lokaciji još jednom predstavimo svoj rad. Zaista je velik interes za naše kolekcije što nam samo daje dodatni motiv da još više uložimo truda u naš projekt koji je nastao iz čiste ljubavi prema modi – ispričala je Marijana koja je blistala u ljetnom izdanju s potpisom IKona.

Iva Gradišer bila je kreator modnih kompozicija u prostoru, stilizirala je modele i posložila ih u ‘žive’ slike. ” IKona nudi jednostavnost, pročišćenost i kvalitetu. Kolekciju pokušavamo napraviti blisku ženama koje ne žele robovati trendovima, nego s nekoliko vječnih odjevnih komada biti elegantno odjevene i spremne da se u bilo kojoj prilici osjećaju ugodno – izjavila je Iva.

Kristina Burja posebno je zadovoljna što je ovaj ekskluzivan event stavio naglasak na održivost:

Ovo ljeto je uistinu radno za cijeli Krie tim. Nakon revije u Trogiru pripremamo se za veliko modno putovanje Green Fashion Weeka s kojim ćemo u tjedan dana novu održivu kolekciju predstaviti na atraktivnim lokacijama u Italiji, Španjolskoj i Francuskoj. Drago mi je što mogu svoja uvjerenja, iskustva i promišljanja podijeliti s istomišljenicima i partnerima poput tima Martinisa Marchija jer imamo istu filozofiju koja se temelji na poštivanju okoliša i ponosu na našu kulturnu baštinu.

Divno je čuti koliko ulažu u čišćenje podmorja i kroz svoj primjer promiču eko turizam. Mislim da se samo ovakvim udruživanjima i širenjem svijesti može zaista napraviti promjena i povećati kvaliteta života svih nas na ovoj planeti – zaključila je Kristina koja je nedavno i sama bila dio ekološke akcije u luci Krnica kod Pule gdje se podmorje čistilo od obalnog otpada koji reciklažom postaje sirovina za tekstilno vlakno Econyl, ekološki najlon koji će Kristina ujedno koristiti za novu kolekciju.

Foto: Press – Martinis Marchi