fbpx

Pjesma My friend od danas dostupna na stranici Eurosong.hr

Instrumentalna inačica…

My friend, Jacques Houdek

My friend, Jacques Houdek– Dojmljivo, ponosno, himnično, pobjedonosno, životnob – pet je riječi kojima ovogodišnji HRT-ov eurovizijski predstavnik i većinski autor pjesme My friend opisuje osjećaje za koje vjeruje da će instrumentalna inačica izazvati kod slušatelja.
Danas točno u podne objavljena je instrumentalna inačica pjesme My friend kojom će Jacques Houdek u svibnju predstavljati Republiku Hrvatsku na 62. natjecanju za pjesmu Eurovizije u Ukrajini. Dva dana uoči premijere pjesme koja će pokušati osvojiti europski glazbeni tron čast da objavi cjelovitu instrumentalnu inačicu pripala je najposjećenijoj eurovizijskoj stranici u Republici Hrvatskoj i okružju Eurosong.hr . Da je zanimanje za pjesmu My friend iznimno veliko, potvrđuje i činjenica da je objavljeni videoisječak pjesme prošloga vikenda bio najgledaniji na Youtubeu te je svrstan u elitnu kategoriju kao broj jedan među videoisječcima s više od 50 000 prikaza nakon prvoga dana prikazivanja.
Jacques Houdek otkriva i nove pojedinosti povezane s pjesmom.
– Čarobna igra dvaju gudačkih instrumenata, koja svoj vrhunac doživljava u intermezzu koji je zaintrigirao javnost u isječku koji smo prethodno objavili, zapravo opisuje glazbenu temu ove pjesme koja slavi život, ljubav i prijateljstvo. Naši su vrhunski glazbenici, Antun Stašić na violini i Neven Šverko na violončelu, svojom virtuoznom izvedbom uspjeli dočarati poruku pjesme i viziju koju smo kolege Siniša Reljić, Tony Malm i ja imali pišući glazbu pa slušatelj to može doživjeti i u ovome sjajnom instrumentalu ne čuvši ni stiha. Melodijom nas vodi kroz životne uspone i padove kroz koje svi prolazimo unatoč različitosti – ističe Jacques Houdek te dodaje: – Život je čudo i život pobjeđuje kao što kaže i jedan od najdražih mi stihova u pjesmi!.
My friend, Jacques HoudekNastavlja se i promidžbena kampanja #beMyfriend koja je sjajno prihvaćena, a širi se i na svjetskoj razini. Fotografije stižu iz cijeloga svijeta, javljaju se obožavatelji s Tajlanda, iz Kolumbije i Italije, a na najodvažniji se potez odlučio obožavatelj Carl Allen iz engleskoga grada Crawleyja, koji je naslov kampanje odlučio tetovirati na svoje tijelo istaknuvši da je oduševljen idejom širenja prijateljstva i zajedništva među ljudima te da se nakon teškoga životnoga razdoblja odlučio za novi početak, a #beMyfriend bit će mu poticaj i zvijezda vodilja.
Pjesmu My friend, kojom će Jacques Houdek predstavljati Republiku Hrvatsku na natjecanju za pjesmu Eurovizije, Hrvatska radiotelevizija prvi će put objaviti prekosutra, 2. ožujka, na Drugome programu Hrvatskoga radija u 14.00 sati u popularnoj glazbenoj emisiji Svijet diskografije Zlatka Turkalja – Turkija. Tom će se prigodom javnosti predstaviti i cjelokupan producentski tim. Sutra, dan uoči premijere, u 13.00, Jacques Houdek gostovat će u emisiji Studio 4 na Četvrtome programu Hrvatske televizije.

Foto: Press
Poslušajte:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=7DHDh8EFiOU[/embedyt]