Božićni koncert Zbora HRT-a dio The Euroradio Christmas Music Daya
By redakcija On 13 pro., 2018 At 03:42 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Christmas Music Day…

Koncertom u Kloštar Ivaniću Zbor HRT-a otvara božićnu sezonu

koncertU petak, 14. prosinca 2018. godine s početkom u 19.00 sati u Crkvi uznesenja Blažene Djevice Marije u Kloštar Ivaniću, na programu je Božićni koncert: Mir, zlato, tamjan Zbora HRT-a, za soliste, zbor i instrumentalni ansambl Tomislava Fačinija.
Uz Zbor HRT-a Hrvatske božićne pjesme, za soliste, zbor i instrumentalni ansambl Tomislava Fačinija, izvest će Vanja Lisjak, Mate Đuzel i Miro Taradi na trombonima, HRT ZborNikola Fabijanić i Tomislav Žužak na saksofonima, Izidor Erazem Grafenauer na teorbi, Sven Buić na kontrabasu, udaraljkaš Marko Mihajlović te orguljaš Pavao Mašić. Kao solisti nastupaju članovi Zbora: sopranistice Monika Cerovčec i Daniela Perosa, altistice Nikolina Virgej Pintar i Loredana Medan, tenori Želimir Panić i Andro Bojanić te bas Tomislav Meštrić.
Izravni prijenos koncerta, urednice Zrinke Matić, iz Kloštar Ivanića moći će se pratiti na Trećem programu Hrvatskoga radija (HRT – HR3), dok će se televizijska snimka urednice Lejdi Oreb i redatelja Miljenka Bukovčana moći pogledati na Badnjak, 24. prosinca u 22.50, na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije (HRT – HTV1).
– Drago nam je što će se ove godine radijska snimka koncerta emitirati i u sklopu programa Euroradio Christmas Music Day u nedjelju, 16. prosinca, kao treći u nizu od 13 izabranih, u 12 sati po srednjoeuropskom vremenu – poručuju s HRT-a.

Foto: Press – Dinko Bažulić

comment closed