fbpx

Čudo u Poskokovoj Dragi u GK Joza Ivakić

Vinkovci…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Čudo u Poskokovoj DragiU petak 03. lipnja 2016. godine s početkom u 20,00 sati u Gradskom kazalištu ‘Joza Ivakić‘ u Vinkovcima na programu je hit komedija ‘Čudo u Poskokovoj Dragi‘ kazališta ‘Mika Živković’. Riječ je o predstavi koja je do sada ostvarila izniman uspjeh i odlične kritike kako kod publike tako i kazališne struke. Režiju, adaptaciju i prilagodbu potpisuje Marko Sabljaković.
‘Čudo u Poskokovoj Dragi’ roman je Ante Tomića koji osebujnim humorom i nevjerojatno vjerojatnom pričom o Jozi Poskoku i njegovim sinovima zarobljenih u civilizaciji neotkrivenom prostoru, zaboravljenih u vremenu koje ih mimoilazi – sigurno pronalazi put do kazališnih dasaka.
Čudo u Poskokovoj DragiPrema adaptaciji Marka Sabljakovića otac Jozo Poskok, udovac, u mentalnoj izolaciji po njegovima nazvane drage u kojoj ‘zakon ne štiti’, uzgaja, na svoju sliku i priliku, sinove Krešimira, Branimira i Domagoja, sve nazvane, prirodno, po hrvatskim knezovima i kraljevima, uvjeren da to i jest domet i esencija ove obitelji. Jedu se žganjci na sto načina i sve što uz to slijedi. Tada Krešimiru pada na pamet strašna i nadasve suvremena ideja – pronaći ženu. I sjeti se tako svoje davne, ratne ljubavi. Tada počinju ‘problemi’…
Čudo u Poskokovoj DragiU predstavi igraju: Ilija Červen, Zdravko Šinjori, Antun Brajković, Šimun Ištaković, Nikolina Benačić, Darko Lovretić, Magdalena Benačić, Đurđica Zetović, Dijana Ivkov, Katarina Prošenski, Matija Grgić, Maja Jakšić, Anica Prošenski, Katica Štefančić, Marija Mrvičin, Danijela Ištaković, Marta Prljević, Sara Zetović, Đuro Perković i Mira Šutalo.
– Dragi zaljubljenici u kazališnu umjetnost,pridružite nam se u Gradskom kazalištu ‘Joza Ivakić’ – Vinkovci i uživajte u predstavi retkovačkih kazalištaraca – pozivaju iz kazališta.
Karte po cijeni od 20,00 kn mogu se kupiti na blagajni vinkovačkog kazališta svakog radnog dana do 13.00 sati te sat vremena prije početka predstave, rezervacije na 032338752, 0912692104 ili blagajna@kazaliste-vinkovci.hr.

Foto: Press