fbpx

Doris Pinčić i Mislav Čavajda u akciji JCI Zagreb!

Za djecu s Down sindromom…

Mislav Čavajda– Bilo mi je zadovoljstvo osvježiti novom bojom prostorije u kojima djeca svakodnevno borave – rekao je Čavajda.
Glumac Mislav Čavajda prvi je zasukao rukave i krenuo u ličenje stropa. Nije mu to predstavljao nikakav problem jer je, kako kaže, i sam nedavno imao iste radove u svojem životnom prostoru.
Članovi hrvatske podružnice Međunarodne komore mladih (Junior JCIInternational Chamber – JCI Zagreb) u subotu 26. travnja organizirali su akciju ličenja učionica u OŠ Grigor Vitez na zagrebačkim Krugama. Dvije učionice, u kojoj nastavu pohađaju djeca udruge sindrom Down Zagreb, bilo je potrebno osvježiti novim bojama. Navedenu potrebu prepoznali su članovi JCI Zagreba koji su odlučili zasukati rukave i krenuti u akciju ličenja učionica, a mlada umjetnica i soboslikarica Anita Genc oslikala je zidove šarenim motivima poput ružičastih sova koje se smatraju simbolom znanja i mudrost.
Važnost akcije prepoznale su i poznate osobe koje su se rado odazvale radnim akcijama i druženju. Komentator i stilist Neven Ciganović djecu je zabavljao šalama, a RTL-ovi voditelji Goran Fistanić i Tea Blažević su od članova udruge sindrom Down Zagreb Leona, Ane i Ante doznali kojim se sve hobijima bave i koji su im najdraži školski predmeti.
Doris PinčićVeliko veselje među djecom izazvala je glumica Doris Pinčić iz hit-serije Larin izbor. Doris se rado odazvala akciji JCI Zagreb jer pridonosi dobrobiti djece, a društvo su joj pravili suprug Boris te sin Donat. Članica udruge sindrom Down Zagreb, Andreja, pohvalila se glumici kako je izdala knjigu poezije te da piše i drugu, a oduševljena Doris ponudila joj je čitanje pjesama na promociji.
Predsjednica udruge sindrom Down Zagreb, Natalija Belošević, zahvalila se članovima JCI Zagreb što su ovom plemenitom akcijom omogućili djeci ugodniji ambijent i uljepšali školske dane.
– Presretni smo što smo uređenjem učionica pridonijeli djeci koja svakodnevno u njima borave. Zelena boja prevladava jer pozitivno utječe na proces učenja. Akcija je uspješno prošla, a djeca i roditelji su izuzetno zadovoljni, što je najvažnije. Drago nam je da smo ovom akcijom napravili pozitivnu promjenu i ostvarili nova prijateljstva – zaključila je predsjednica JCI Zagreb, Ana Maria Gurdulić.

JUNIOR CHAMBER INTERNATIONAL (JCI)

JCI Hrvatska platforma je koja mladim ljudima u Hrvatskoj daje priliku za razvoj osjećaja socijalne odgovornosti, priliku za zajedništvo i prijateljstvo neophodno za stvaranje pozitivnih promjena u našem društvu. JCI Zagreb jedna je od 5.000 lokalnih organizacija u 120 zemalja koje čine međunarodnu organizaciju Junior Chamber International (JCI). JCI je jedan od ključnih partnera Ujedinjenih naroda na području promicanja aktivnog sudjelovanja pojedinaca u razvoju svojih zajednica uz nužnu brigu o održivom razvoju i osobnoj odgovornosti svih uključenih strana. JCI u svijetu okuplja 200.000 članova u dobi od 18 do 40 godina iz vrlo različitih društvenih sfera. Članovi JCI-a i alumni članovi vodeći su svjetski i lokalni poslovni ljudi jednako kao i visoki državnici. Samo neki od alumni članova organizacije su: Kofi Annan (Gana), Taro Aso (Japan), Poul Schlüter (Danska), Chen Shui-bian (Tajvan), Jacques Chirac (Francuska), Princ Albert (Monako), Bill Clinton i Al Gore (SAD) i mnogi drugi.
Pridružite nam se u stvaranju pozitivnih promjena!

Foto: Andrea Kumar i Josipa Uzelac