fbpx

Ekološke božićne vrećice – Blagdani u ekološkom duhu

Blagdanski shoping…

Ekološke božićne vrećiceBliže se božićni i novogodišnji blagdani, a s njima i sezona darivanja koja podrazumijeva i dodatni otpad nakon otvaranja darova. Kako bi se takva situacija izbjegla bečke su gradske vlasti koje se jako zalažu za održivost još prije punih deset godina na tržište plasirale ekološke božićne vrećice i stvorile jednu lijepu, praktičnu te prije svega višenamjensku alternativu plastičnoj i papirnatoj ukrasnoj ambalaži.
No, bečka božićna vrećica ne koristi samo okolišu. Vrećice su naime načinjene u radionicama bečkih udruga osoba s invaliditetom, a prihod od njihove prodaje namijenjen je bečkoj Kući integracije.
Dekorativne crvene vrećice od tkanine dostupne su u tri različite veličine. Najmanja je vrećica pogodna za umatanje manjih darova kao što su npr. vinske boce. Pored standardne veličine postoje i tzv. XL-vrećice veličine 67 x 57 cm za posebno velike darove.
Bečka je ekološka božićna vrećica dostupna po cijeni: manje vrećice 2,99 eura, velike 3,99 eura, dok XL-vrećica košta 6 eura. Komplet sa sve tri veličine može se pak nabaviti po cijeni od 11.00 eura.
Bečka se ekološka božićna ambalažna može nabaviti i na nekim bečkim adventskim sajmovima te kod reciklažnim dvorišta.

Foto: Press