fbpx

Prijavite se za Start-Up paket za inozemne poduzetnike

Sjajna prilika…

Vienna Start-Up 2017 – Bečki start-Up paketi za inozemne poduzetnike

StartGospodarska agencija Grada Beča (Wirtschaftsagentur Wien) koju su 1982. godine osnovali Grad Beč, Gospodarska komora Beča, Unicredit i Erste banka i ove godine s ciljem promoviranja Beča kao poduzetničkog centra nagrađuje šest mladih međunarodnih tvrtki paketom ‘Vienna Start-Up 2017’.
Paket pokriva putne troškove, smještaj za dva mjeseca boravka u Beču, radne prostorije, ulaznicu za bečki start-up festival (Pioneers festival), deset sati sudjelovanja na različitim tečajevima u vrijednosti od 2.000 eura i upoznavanje s poduzetničkom scenom Beča.
Prošle je godine ovim paketom obuhvaćeno deset tvrtki, a među njima i start-upovi iz Srbije, Bugarske, Poljske, Češke, Slovačke i Mađarske. Rok za prijavu za novi ‘paket’ je 31. siječnja 2017. godine.
Gospodarska agencija grada Beča predstavlja inicijalni kontakt centar za lokalna i međunarodna poduzeća koja podržava ne samo besplatnim savjetovanjem nego i subvencijama i ustupanjem poslovnih prostora. Njezin je cilj jačanje bečkih poduzeća i inovacija, a fokusu agencije prvenstveno se nalaze humanističke znanosti, urbane tehnologije, kreativno gospodarstvo, kao i komunikacijske i informacijske tehnologije.
Jedna od ponuda agencije je i takozvani Expat centar, uslužni centar za sve one koji planiraju živjeti i raditi u Beču. Međunarodni tim stručnjaka pri tom doseljenike i njihove obitelji podupire vezano uz privatni i poslovni boravak u Beču. U ponudi su različite radionice i aktivnosti, a savjetovanje je besplatno i na raspolaganju na više jezika.
Više informacija na sljedećem linku.

Foto: Press