fbpx

HNK Zajc: Grand finale – Giorgio Surian i gosti!

Rijeka…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

– Rijeka je moj rodni grad. U Rijeci sam započeo operni studij i  počeo nastupati. U tom sam ansamblu izučio osnovu s kojom sam mogao krenuti u međunarodni svijet operne umjetnosti. Utoliko mi je neizmjerno drag i važan povratak i sretan sam što mogu ponovno stajati na istim daskama s kojih sam krenuo prije gotovo četrdeset godina. Rijeka mi je dala temelj mog umjetničkog života i red je da u znak zahvalnosti pokažem ono što sam uspio naučiti svih tih godina… – rekao je Giorgio Surian.

Giorgio Surian

Giorgio Surian, svjetski proslavljeni bas – bariton i nacionalni prvak HNK Ivana pl. Zajca, nastupit će s gostima na koncertu  u subotu, 6. lipnja 2015. godine na sceni riječkog HNK Ivana pl. Zajca s početkom u 20,00 sati. Nakon ovosezonskog nastupa na koncertu Nova generacija te uloge u operi ‘Oedipus Rex’, novi član ansambla riječke Opere omogućit će doista grand finale ove kazališne sezone svojim gala koncertom. Na programu koncerta, pod dirigentskim vodstvom maestra Iva Lipanovića i uz goste, riječku primadonu, sopranisticu Kristinu Kolar i tenora Giogia Suriana jr. te orkestar i zbor riječke Opere, poznati su dijelovi, arije, dueti i zborovi iz opera, Riječanima posebno omiljenih talijanskih skladatelja Giuseppea Verdija, Giacoma Puccinija i Umberta Giordana.
Giorgio Surian čest je gost najvećih svjetskih opernih pozornica, od Nacionalne opere u Parizu do Metropolitana, i po mnogima trenutno najbolji interpretator Scarpije iz Puccinijeve Tosce čiji je glasoviti Te Deum na programu ovog koncerta. Operni pjevač kojeg je respektabilna karijera dovela do samog vrha svjetske glazbene scene, tijekom koje je pjevao preko stotinu basovskih i bas-baritonskih uloga te svojom interpretacijom i umjetničkom osobnošću osvajao najglasovitije operne kuće, a ove se sezone vratio u Rijeku, grad u kojem je započeo blistavu karijeru.
Program koncerta:
G.Verdi: Nabucco – Introduzione – Gli arredi festivi – Zbor
Aria & cavatina – Sperate o figli, Zaccaria – Giorgio Surian, Ismaele – Giorgio Surian jr. i zbor
G.Verdi: Simon Boccanegra – A te l’estremo addio… Il lacerato spirit, Fiesco – Giorgio Surian i zbor
G.Verdi: La Traviata – Noi siamo zingarelle… Di Madride… – Zbor ciganki i matadora – Zbor
G.Verdi: Attila – Uldino! Uldin!… Mentre gonfiarsi l’anima, Attila – Giorgio Surian,
G.Verdi: Aida – Preludio Atto. I, Scena Prima
Ciel, mio padre – Duet Aida i Amonasro,  Kristina Kolar i Giorgio Surian
G. Verdi: Otello – Vanne; la tua meta già vedo… Credo in un Dio crudel,  Jago – Giorgio Surian
G. Puccini: Madama Butterfly – Intermezzo Atto III.
G. Puccini: Madama Butterfly – Un bel di vedremo, Madama Butterfly – Kristina Kolar
U. Giordano: Andrea Chenier – Nemico della patria, Carlo Gerard`s – Giorgio Surian
G. Puccini: Manon Lescaut – Intermezzo  Atto III.
G. Puccini: Tosca – Te Deum, Scarpia – Giorgio Surian i zbor

Foto: Press