fbpx

Michael Schumacher: Zdravstveno stanje se poboljšava!

Press konferencija..

Michael SchumacherU sveučilišnoj bolnici u Grenobleu danas u 11.00 sati održana je press konferencija oko zdravstvenog stanja Michaela Schumachera. Kako je navedeno na press konferenciji kod Michaela dolazi do laganog poboljšanja stanja ali i dalje ostaje u medicinski izazvanoj komi. -Situacija je pod većom kontrolom nego jučer, ali daleko od toga da je bezopasno. Nekoliko sljedećih sati je ključno za razvoj daljnjeg postupanja. Odluka da idemo na odstranjivanje hematoma s mozga bila je teška, ali odlučili smo se na taj zahvat nakon razgovora s obitelji. Situacija je i dalje kritična, ali nije ista kao što je bila u ponedjeljak. Na pitanje novinara, tim je odgovorio da je to sve što se dogodilo u zadnjih 24 sata, ali da ne mogu točno reći što će se događati u budućnosti. Michael će ostati u umjetnoj komi. Još ne možemo reći da smo pobijedili, ali napredak je vidljiv – rekao je profesor Payen. Tijekom jučerašnjeg popodnevna Michael je podvrgnut dvosatnoj operaciji kako bi se smanjio pritisak u glavi.
Podsjetimo, Michael Schumacher je stradao u nedjelju prijepodne u francuskom skijalištu Meribelu kada je prilikom pada glavom udario u kamen. Helikopterom je najprije prevezen u obližnju bolnicu u Moutiersu, a naknadno je prebačen u Grenoble.
Uz Schumachera su u bolnici u Grenobleu i njegovi nekadašnji bliski suradnici Jean Todt, koji mu je bio šef u Ferrariju, te Ross Brawn koji mu je bio tehnički direktor u Benettonu, Ferrariju i Mercedesu.

Foto: Wikipedia