fbpx

Održana premijera predstave Maša i Božić u kazalištu Trešnja

Zagreb…

Maša i Božić

Zoran Maljković, Sanja Pilić, Maša i BožićSinoć je u zagrebačkom Gradskom kazalištu Trešnja održana svečana premijera predstave Maša i Božić. Nagrađivana spisateljica za djecu i mlade, Sanja Pilić, autorica je serijala priča o djevojčici Maši, a redatelj Ivan Leo Lemo je u suradnji s koreografom Leom Mujićem uprizorio njenu božićnu priču o ovoj osmogodišnjoj djevojčici.
Predstava Maša i Božić pokušat će pripremiti mladu publiku za nadolazeće blagdane. Naslovni lik je djevojčica Maša koja ne pristaje na to da će neki ljudi Božić provesti sami i tužni pa organizira proslavu za cijelo susjedstvo kako bi svima približila ljepote Božića.
Ana-Marija Bokor VrdoljakPredstava je razveselila brojne poznate osobe i njihove mališane. Glumački ansambl predstave došli su podržati Mirjana Mikulec, Ines Bojanić, Ronald Braus, Krunoslav Šarić, Zoran Maljković, Ana Miščević, Bojan Jambrošić, Ana-Marija Bokor Vrdoljak, Petra Dugandžić, Zoran Mužić, Paolo Tišljarić i drugi.
U ulozi Maše je Karla Brbić, narator je Silvio Mumelaš, a u ostalim ulogama su glumci Marijana Mikulić, Paško Vukasović, Tamara Garbajs, Jure Radnić, Luka Bulović, Ana Vučak, Dubravka Lelas i Kruno Bakota.
Scenografkinja predstave je Vesna Režić, kostimografkinja je Mirjana Zagorec, a glazbu je skladao Zvonimir Dusper.
Predstava je namijenjena djeci starijoj od tri godine, a u Trešnji će igrati tijekom cijelog prosinca i početkom siječnja.

Foto: Press – Toni Renaud