fbpx

Natječaj: Zagrebački ljetni likovni salon

Zagrebački ljetni likovni salon – Hrvatska književnost

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb (https://hdlu-zagreb.hr/) šestu godinu zaredom organizira Zagrebački ljetni likovni salon, koji će se održati u srpnju 2022. u Galeriji Kontrast (Kulturni centar, Dubrava 51a, Zagreb), pod nazivom 6. Zagrebački ljetni likovni salon 2022 – Hrvatska književnost u djelima likovnih umjetnika.

Zagrebački

Osim ‘realne’ izložbe u galeriji Kontrast, na 6. Zagrebačkom ljetnom likovnom salonu imat ćemo i veliku prateću virtualnu izložbu na portalu Zagrebački likovni umjetnici, a na kojoj ćemo, uz autore koji izlažu u Galeriji Kontrast, predstaviti i radove svih ostalih umjetnika čiji rad odgovara konceptu salona, a koji zbog prostornih ograničenja nisu stali na ‘realnu’ izložbu u galeriji Kontrast.

I ove godine osim članova HDLU Zagreb, na izložbu pozivamo umjetnike iz drugih umjetničkih udruga u Zagrebu i zagrebačkoj županiji, a također i umjetnike koji nisu članovi strukovnih udruga, ali njihova djela odgovaraju konceptu izložbe.

Umjetnici iz Zagreba i zagrebačke županije imat će prednost na ‘realnoj’ izložbi, a na prateću virtualnu izložbu mogu se javiti umjetnici iz svih dijelova Hrvatske.

Kroz temu 6. Zagrebačkog ljetnog likovnog salona ”Hrvatska književnost u djelima likovnih umjetnika” želimo razvijati književno-likovne suradnje, te potaknuti umjetnike i kulturnu publiku da čitaju djela hrvatskih književnika, a koja će likovni umjetnici interpretirati u svom likovnom radu. Pozivamo tako likovne umjetnike da nam se javite na natječaj s vašim likovnim djelima koja su inspirirana hrvatskim književnicima/icama i hrvatskom književnošću – romanima, novelama, dramama, pričama za djecu i odrasle svih žanrova, iz bilo kojeg razdoblja, a u obzir dolaze i poetska djela.

Dozvoljeni su svi pristupi i likovne tehnike na slikama, crtežima i umjetničkim fotografijama, koje bi trebale biti opremljene da se mogu postaviti u galerijskom prostoru na visilicama, s ograničenjem da širina slika ne bi trebala biti veća od 80 cm, zbog postava radova na izložbenim panoima u Galeriji Kontrast.

Na mail udruge hdlu.zagreb@outlook.com treba poslati fotografije do tri rada u jpg. formatu i većoj rezoluciji (300 dpi) u attachmentu maila, uz opis radova: naziv rada, tehniku, dimenzije i godinu nastanka rada, te kratko pojašnjenje na koje književno djelo iz hrvatske književnosti se rad odnosi. Također je potrebno poslati kratku strukovnu biografiju (do pet rečenica) s opisom dosadašnjeg umjetničkog obrazovanja i/ili djelovanja autora. Zadnji rok za podnošenje prijedloga je 15. svibanj 2022.

Po završetku natječaja, u roku od desetak dana, svi autori dobiti će obavijest na svoju e-mail adresu o tome tko je odabran za izlaganje na ‘realnoj’ izložbi u galeriji Kontrast i za sudjelovanje na pratećoj virtualnoj izložbi. Pristupom na ovaj natječaj, dajete dozvolu udruzi HDLU Zagreb, ukoliko vaši radovi budu odabrani za izložbu, da se mogu slobodno predstavljati, uz navođenje imena rada i autora, u promotivnim materijalima izložbe, u medijima i na društvenim mrežama.

Na izložbi nema kotizacije i svi autori dobiti će svoje besplatne primjerke kataloga na postavljanju, odnosno otvorenju izložbe, početkom srpnja 2022. godine u Galeriji Kontrast, te će mailom dobiti link i na prateću virtualnu izložbu.

Po završetku izložbe, slike se trebaju osobno preuzeti prilikom skidanja izložbe, HDLU Zagreb ne snosi obavezu slanja radova poštom. U vezi svih dodatnih informacija, možete se obratiti na mail udruge – poručuju organizatori.

Foto: Press Zagrebački ljetni likovni salon