fbpx

Radionica za učenike ‘RazUMijem što učim!’

Zagreb…

RadionicaCentar Knap organizira radionicu ‘RazUMijem što učim!‘, a radionica je namijenjena učenicima viših razreda osnovne škole te učenicima srednje škole koji žele unaprijediti vještine učenja, a koje im pomažu u boljem i lakšem usvajanju školskog gradiva. Radne grupe čine 4 do 6 polaznika približno iste dobi. Radionica traje tri mjeseca, a održavati će se utorkom od 19 do 20.00 sati. Prvi sat je na rasporedu 8. studenog 2016. godine. A iz centra Knap su objasnili i što se radi na radionici i koja su očekivanja;

ŠTO RADIMO NA RADIONICI?
Učimo s razumijevanjem školsko gradivo. Unaprjeđujemo vještine razumijevanja teksta, postavljanja pitanja, sažimanja, razjašnjavanja i predviđanja. Učimo prepoznavati najvažnije pojmove u tekstu, smisleno organizirati gradivo, pisati bilješke te usmeno i pismeno odgovarati. Surađujemo i pomažemo jedni drugima u učenju.
ŠTO OČEKUJEMO OD RADIONICE?
Očekujemo da će učenici po završetku radionice znati prepoznati glavne pojmove u tekstu, smisleno organizirati gradivo, pisati bilješke, prepričati tekst opsežno i sažeto, postavljati pitanja koja pokazuju razumijevanje, usmeno i pismeno izlagati te se zabaviti dok uče u vršnjačkoj grupi.
O VODITELJICI:
Laura Marković završila je diplomski studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2011. godine stječe iskustvo u individualnom i grupnom radu s djecom i mladima na podršci u učenju. Do sada je vodila brojne radionice učenja. Mentorica je međunarodnim volonterima pri VCZ-u. U školi i na faksu bila je „štreberica” i uvijek se rado vraća knjizi i učenju.

Foto: Press