fbpx

Održan 61. Zagrebački festival!

Zagrebački festival…

U subotu, 18. siječnja, u prostorima zagrebačkog Hypo Centra održala se jedna od najvećih glazbenih manifestacija u Hrvatskoj, 61. Zagrebački festival. Prekrasna atmosfera novog, ponešto modernijeg izdanja ovog priznatog festivala privukla je mnogobrojne goste koji su imali priliku uživati u još jednom glazbenom spektaklu. Na ovogodišnjem izdanju Zagrebačkog festivala, Zagrebački festivalpriliku da svoje najnovije pjesme uživo predstave široj publici i glazbenim stručnjacima, imalo je 18 vrsnih domaćih izvođača među kojima su se našli i poznati zagrebački ‘denseri’ Colonia, Mario Huljev, te grupa Nola.
Zasigurno najpoznatija hrvatska dance grupa, trojac Colonia, kao svaki put do sada pa tako i na ovogodišnji Zagrebački festival, stigla je s pregršt pozitivne energije kojom su i ovjekovječili subotnji nastup u Mario HuljevHypo Centru. Publici su predstavili svoj posljednji singl sa zadnjeg, istoimenog studijskog albuma ‘Tvrđava’.
Iznimno talentirani glazbenik i prošlogodišnji Porinovac, Mario Huljev, zagrebačkoj je publici u subotu otpjevao svoj posljednji hit ‘Budi tu’ za čiji je tekst, uz Marija, odgovoran i njegov dugogodišnji kolega i prijatelj, Silvio Pasarić.
Poznata pulska rock grupa Nola po prvi put su nastupili na Zagrebačkom Nolafestivalu te se time, iako iza sebe imaju dugogodišnju karijeru, predstavili kao debitanti. Gabi i Marijan festivalskoj su publici predstavili svoju autorsku pjesmu ‘Nikad’.
Sjajno posljednje izdanje Zagrebačkog festivala zabavne glazbe predstavilo je najbolja nova domaća izdanja kojih se niti jedan radijski eter ne može posramiti. Ne sumnjamo da će svih 18 izvedbi svojim notama još dugo vrijeme krasiti iste, bar dok nam novo izdanje ne donese neke nove, jednako lijepe skladbe.

Foto: Dario Njavro, Anastazija Vržina