fbpx

Održana akcija Udomljavanje je fora: Lanac odlazi u prošlost

Zagreb…

Udomljavanje je fora, Milan BandićNa Trgu bana Jelačića održana je još jedna akcija Udomljavanje je fora, a već tradicionalno, akciji se priključio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Akcija se ovaj put održala pod motom ‘Lanac odlazi u prošlost!‘ kako bi se potaknula svijest građana o štetnosti držanja pasa na lancu, što je gradskom odlukom u Zagrebu i zabranjeno prošle godine, a trenutno je u tijeku i izmjena Zakona o zaštiti životinja, s istim ciljem.
Na info štandu su se dijelili edukativni letci u Udomljavanje je fora, Milan Bandićcilju senzibiliziranja javnosti vezano za nenapuštanje kućnih životinja, kao i protiv držanja pasa na lancu, a brojni građani su mogli upoznati i simpatične pse iz skloništa koji traže novi dom.
Cilj akcije ‘Udomljavanje je fora’ je poticanje građana na odgovornost prema kućnim ljubimcima, ali i podsjetnik na potrebu udomljavanja velikoga broja napuštenih životinja. Na odgovorno vlasništvo ovom je prilikom pozvala Tatjana Zajec voditeljica zagrebačkog skloništa za napuštene životinje.

Foto: Press