fbpx

Tena Šikić upisala jedinu pobjedu prvog dana Europskog prvenstva

Izrael…

Tena Šikić u četvrtfinalu Europskog prvenstva

Tena ŠikićTena Šikić je jako dobro odradila prvi nastup, a iskustvo i kvaliteta Monteiro u ovoj kategoriji su zasad bili previše. Zalog za budućnost je napravljen, a sad slijede treninzi i nastavak rada. Isto tako je i s Azinovićem, koji se u novoj kategoriji susreće s novim izazovima – rekao je izbornik ženskih reprezentacija Vladimir Preradović.
Prvog dana Europskog prvenstva za judaše i judašice u Izraelu nastupilo je dvoje hrvatskih predstavnika. Ždrijeb ih nije pomazio te su Azinović i Šikić ispali na početku natjecanja, uz jednu pobjedu koju je upisala Tena Šikić. Jedan od dva vrhunca judo sezone u 2018. godini je Europsko prvenstvo u Izraelu, koje je počelo u četvrtak 26. travnja i traje do subote 28. travnja. Tena Šikić (do 57 kg) prva je izašla na tatami i u zanimljivoj borbi protiv Kowalczyk lijepo iskontrirala Poljakinju i pokazala da i u jačoj kategoriji može pobjeđivati. U drugom kolu je išla na olimpijsku broncu, Monteiro (POR), a iskusna 32-godišnjakinja je iskoristila priliku i ipponom prošla u četvrtfinale, a Šikić završila nastup u Izraelu. Jedini hrvatski judaš na tatamiju Tel Aviva prvog dana natjecanja bio je Bernard Azinović (do 66 kg). Protiv Safarova (AZE) nije uspio nametnuti svoj ritam te je izgubio ipponom.
U petak nastupa Barbara Matić (do 70 kg), koja kao druga nositeljica turnira, na početku čeka bolju iz dvoboja Scoccimarro (GER) – Fletcher (IRL).
Dominik Družeta (do 81 kg) jedini je muški hrvatski predstavnik drugog dana, a na početku turnira ide na Musila (CZE).

Foto: Press – arhiva