fbpx

Službeno otvorena ‘Shift konferencija’!

Split…

Shift konferencijaU četvrtak je u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu službeno otvoreno ovogodišnje, četvrto izdanje ‘Shift konferencije‘ koja u Split dovodi više od 20 eminentnih govornika i više od 1000 posjetitelja iz cijelog svijeta. Događaj su otvorili splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, savjetnik Predsjednice Republike za gospodarstvo Marko Jurčić te organizator konferencije Ivan Burazin.
U pozdravnom govoru govornici su naglasili značaj koji ‘Shift konferencija’ ima ne samo za domaću i regionalnu startup scenu, već i za onu gospodarstvenu koja sve više prepoznaje uzlazni trend pokretanja novih poslovnih modela te trenutačno stanje zapanjujuće velikog broja domaćih vizionara u svijetu tehnologije.
Shift konferencijaDa Shift konferencija ove godine okuplja primjetno kvalitetne, eminentne govornike u svojim područjima dokazuje pedigre prvog koji je održao predavanje pred mnogobrojnom publikom. Riječ je o Mikeu Butcheru, glavnom uredniku TechCruncha, najvećeg svjetskog tech news portala. Kao vrhunski poznavatelj noviteta iz svijeta tehnologija, Mike je publiku pobliže upoznao s najnovijim trendovima iz domene startupova i novih tehnologija.
Posjetitelji su prvog dana konferencije imali prilike odgledati prvi set i 12 ‘pitcheva’ finalista natjecanja Shift Challenge, u sklopu kojeg se 24 startupa bore za glavnu nagradu u iznosu od 10 tisuća dolara, ali i naklonost žirija te publike. Svaki od ovih startupova u samo tri minute pokušat će predstaviti svoj proizvod, objasniti na koji se način on razlikuje od srodnih te zašto je vrijedan pažnje.
Tri najbolja startupa kući će, osim korisnih komentara mentora i neprocjenjivog iskustva izlaganja pred stotinama gledatelja, ponijeti i vrijedne nagrade! Natjecanje će biti zaključeno 12. lipnja, kad će pobjednicima biti uručene nagrade, što će ujedno biti i kulminacija same konferencije.

Foto: Press