fbpx

GNK Dinamo: Kampanja Jednakost = Jedini izbor

Dinamo…

Ravnopravnost i jednakost kao jedinu opciju u nogometu, sportu i društvu

DinamoPredstavljan je nastavak kampanje ‘Jednakost = Jedini izbor’ koju je modri klub pokrenuo 2012. godine!
Osim istaknutih projekata UEFA-e i Hrvatskog nogometnog saveza kojima se bori protiv rasizma i diskriminacije, a u kojima Dinamo sudjeluje svake godine, klub kontinuirano samostalno provodi razne projekte i aktivnosti čiji je primarni cilj Dinamopodizanje svijesti o važnosti borbe protiv rasizma i diskriminacije u nogometu i društvu.
Kampanja koja se u početku temeljila na isticanju važnosti bogatstva različitosti, ove godine fokusira se na ravnopravnost i jednakost kao jedinu opciju u nogometu, sportu i društvu. Upravo iz tog razloga, modri je klub u kampanju uključio igrače prve momčadi različitih nacionalnosti, boje kože, vjeroispovijesti, kao i mlade igrače iz druge momčadi i nogometne škole Dinamo. Svi igrači koji se pojavljuju u video poruci govore svojim materinjim jezikom (hrvatski, portugalski, francuski, španjolski, , a klub je na taj način dodatno htio istaknuti koliko cijeni različitost svojih igrača.
Prvu momčad predstavljaju Ante Ćorić, Ivo Pinto, Angelo Henriquez, Jeremy Taravel, Hilal Soudani, Eduardo Carvalho i Domagoj Antolić, dok su poruku u ime druge momčadi Dinama poslali Darick Kobie Morris i Badji Badara. Ambasadori nogometne škole modroga kluba, jedne od najboljih u Europi, u ovom su projektu kadeti Davor Lovren i Filip Benković te najmlađi sudionici – limači Fran Matas, Antonio Blažanović i Alen Dizdarević.
Boja kože, vjera i nacionalnost samo su neke od različitosti koje obogaćuju ovaj svijet i za koje se moramo neprekidno boriti.

Dinamo ovom kampanjom šalje poruku da u modrom klubu, najtrofejnijem nogometnom klubu u Hrvatskoj, ima mjesta samo za jednakost, a najmanje što klub može napraviti je na simboličan način, video porukom, pokušati osvijestiti navijače, prijatelje kluba, druge sportske klubove i cjelokupnu javnost o važnosti problema rasizma i diskriminacije koji je, nažalost, još uvijek sveprisutan.
Ovogodišnja kampanja ”Jednakost = Jedini izbor” dio je klupskog Projekta prevencije i sprječavanja nasilja, rasizma i drugih oblika netolerancije u nogometu, a video poruka s igračima prve i druge momčadi te nogometne škole prikazivat će se na semaforu maksimirskog stadiona u sklopu svake domaće utakmice Modrih do kraja sezone 2014/15.

Foto: Screenshot Dinamo TV