‘Za osmijeh djeteta u bolnici’ sakupljeno 781.922 kune!
Piše: redakcija On 16 svi., 2015 At 09:22 AM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Zagreb…

Humanitarna akcija

Za osmijeh djeteta u bolniciU velikoj humanitarnoj akciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske ‘Za osmijeh djeteta u bolnici‘ koju je podržala Hrvatska radiotelevizija Za osmijeh djeteta u bolnicitijekom ovog tjedna i  sinoćnjim pozivima gledatelja u pozivni centar sakupljeno je 781.922 kune. U akciji su sudjelovale brojne poznate osobe iz javnog života koje su se javljale na humanitarni broj telefona 060 9005, a među njima je bila i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. Prikupljenim sredstvima omogućit će se nabava sklopivih kreveta i stolaca te opremiti prostori za boravak u bolnici kako bi roditelji ili netko od djetetu dragih članova obitelji mogli biti dnevno u bolnici uz dijete tijekom njegove hospitalizacije. U akciju opremanja uključeno je svih 37 bolnica i dječjih odjela, uključujući i dnevne bolnice u Hrvatskoj, a koje provode akciju ‘Za osmijeh djeteta u bolnici’.
Za osmijeh djeteta u bolniciOsiguravanjem mogućnosti za boravak roditelja uz dijete u bolnici, omogućit će mu se ne samo medicinska pomoć, već i potrebna psihološka, emotivna i socijalna podrška od strane bliske osobe što će kod djeteta ublažiti strah i anksioznost od odvajanja od roditelja.
U glazbenom programu nastupile su brojne hrvatske glazbene zvijezde među kojima su bili pobjednica prvog ‘The Voicea’ Nina Kraljić, zatim Jacques Houdek, Tony Cetinski, Petar Grašo, Vanna, Ivana Za osmijeh djeteta u bolniciKindl kao i neka nova imena glazbene scene poput Matea Resmana, Marina Jurića Ćivre, Jure Brkljače, Alena Bićevića, Eme Gagro i Ane Opačak.
Voditeljima priredbe, Karmeli Vukov Colić, Meliti Hrengek, Uršuli Tolj i Dušku Ćurliću, u čast obilježavanja Dana HRT-a, pridružile su  se i poznate televizijske legende u mirovini i to Ksenija Urličić, Željka Fatorinni i Vesna Spinčić Prelog.
Akcija je dio humanitarnog projekta HRT-a ‘Uz nas niste sami’, a održana je na rođendan Hrvatske radiotelevizije (89 godina radija i 59 godina televizije).

Foto: Press

comment closed