6 soprana – koncert šest vrhunskih riječkih opernih umjetnica
By redakcija On 23 ožu., 2017 At 11:59 AM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Zajc…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

6 sopranaKoncert ‘6 soprana’ u petak, 24. ožujka u 20.00 sati na pozornici riječkog HNK Ivana pl. Zajca u jednoj će večeri spojiti šest vrhunskih opernih umjetnica, šest primadona riječke Opere sopranskog faha; Mirella Katarinčić-Toić, Olga Šober, Kristina Kolar, Olga Kaminska, Anamarija Knego i Vanja Zelčić će uz orkestar Opere i pod vodstvom maestra Igora Vlajnića, izvesti neke od najljepših opernih i operetnih arija.
Kako je na konferenciji za novinare istaknuo intendant Marin Blažević, bit će to pravo slavlje operne umjetnosti kakvo mogu prirediti jedino riječke sopranistice od kojih su neke, u prvom redu nacionalne prvakinje Mirella Katarinčić-Toić i Olga Šober, već snažno zadužile i obilježile riječko Kazalište, dok njihove mlađe kolegice vrlo uspješno grade svoje karijere na njihovu tragu.
6 sopranaSve su one redom istaknule iznimno zadovoljstvo ovim jedinstvenim koncertom. Tako ga je Olga Šober nazvala posebno lijepim opernim projektom u kojem naprosto nije mogla sudjelovati bez izvedbe arije Violette Valery iz Verdijeve ‘Traviate’, uloge koja je obilježila njenu bogatu i dugu karijeru. Kristina Kolar kazala je kako su nakon prvog, isključivo opernog dijela koncerta, u drugi uključili i onaj operetni.
– Iako time malo podilazimo publici koja doista voli operetu, ovaj prpošniji dio za nas nije ništa manje težak – zaključila je.
Olga Kaminska, rođena u Ukrajini, podsjetila je kako je u domovini gradila operetnu, a u Rijeci opernu karijeru, a i ovom prigodom sjetit će se rodne zemlje i tamošnje krize, pjevajući ariju o ratu ruskog autora Kirila Molčanova.
Anamarija Knego nije krila zadovoljstvo što će nastupiti s primadonama od kojih još uvijek uči, što joj pričinjava posebnu čast.
– Nismo mi samo operne pjevačice. Mi smo i zabavljačice, a publici obećajemo dobar show – zaključila je Vanja Zečić.
Maestro Igor Vlajnić naglasio je kako se radi o vrlo zanimljivom koncertnom programu, sastavljenom od onih arija koje su izabrale same solistice, a koje najbolje odgovaraju njihovim afinitetima i osobnostima.
– Naših šest sopranistica vrlo su različite te se upravo ta različitost pretočila i u ovaj lijepi program.
Ravnatelj Opere Petar Kovačić na koncert je pozvao sve Riječane, i one koji nisu redovni operni posjetitelji, jer riječ nije samo o jedinstvenom koncertu i glazbenom doživljaju već i o glamuroznom događaju sa šest primadona pri čemu je njihova generacijska razlika, spoj iskustva i mladosti, posebno zanimljiva, a neke će možda, kako je rekao, bar na kratko, vratiti u vlastitu mladost i neka ranija vremena riječke Opere.
Svojevrsna uvertira za ovaj ekskluzivan koncert je ‘6 soprana u Verdijevoj ulici’, ponuda svih ugostiteljskih objekata u ulici kraj Kazališta, u razdoblju od 20. do 25. ožujka, kad će se moći uživati u slasnim malim zalogajima, tortici, koktelu ili pjenušcu „6 soprana“ po posebnim cijenama.
A da koncert doista bude glamurozan, kao i party nakon njega, pomogli su sponzori koncerta: zlatarne Zacks, gluten-free caffe-slastičarnica ‘Rica’, Zlatna vrbnička žlahtina, salon vjenčanica ‘Marie’ i cvjetni studio ‘Val’.

Foto: Press

comment closed