fbpx

Dobro jutro, Hrvatska sutra slavi 26. rođendan

Zagreb…

Popularna HRT-ova mozaična emisija Dobro jutro, Hrvatska sutra slavi 26. rođendan

Dobro jutro, Hrvatska– To su tisuće minuta studijskoga programa, najljepših kadrova iz svakoga dijela Hrvatske. Bili smo na mjestima gdje prestaju ceste i počinju brdski putovi, bili smo na otocima i na planinama, gledali smo ono najljepše i najsretnije, ali i ono najtužnije iz naše zemlje. Ponosan sam na tim koji radi ovu emisiju – od urednica i urednika koji se svakoga dana brinu za 200 minuta programa, novinara, voditelja, tehnike, pa sve do naših scenografa i rekvizitera koji se brinu o svemu onome što pokazujemo u studiju – ističe jedan od voditelja i urednika Davor Meštrović.
Dobro jutro, HrvatskaEmisija Dobro jutro, Hrvatska sutra, 27. travnja 2018. godine, obilježava 26. obljetnicu svojega neprekinutoga emitiranja. Njezino prvo izdanje prikazano 27. travnja 1992. godine vodili su Marija Nemčić i Ivica Zadro, a tijekom godina pridružila su im se brojna druga poznata televizijska imena među kojima su Helga Vlahović Brnobić, Željka Fattorini, Oliver Mlakar, Denis Latin, Vedrana Međimorec, Ana Brbora-Hum, Mario Sedmak, Barbara Kolar, Melita Hrengrek, Mirna Berend, Duško Ćurlić i mnogi drugi. Danas se gledatelji uz male ekrane bude u društvu Davora Meštrovića, Karmele Vukov-Colić, Frane Ridjana, Daniele Trbović, Mirka Fodora, Ljiljane Vinković, Zlate Mück i Ognjena Golubića. Urednica je projekta Ana Milić, a ista novinarska i urednička ekipa od jeseni prošle godine svakim radnim danom priprema i emisiju Dobar dan, Hrvatska.
– Trudimo se da jutra naših gledatelja budu puna informacija i zanimljivosti. I oni nam to vjernošću uzvraćaju – naš je studio uvijek produžetak njihovih dnevnih soba, a mi osobe s kojima ujutro ispijaju kavu. Velika je to odgovornost, ali se svojski trudimo i dalje ostati rado viđeni gosti u njihovim domovima – poručuje jedna od voditeljica Karmela Vukov-Colić.
Dobro jutro, HrvatskaEkipa emisije sutrašnji će rođendan proslaviti radno. Uz veseliji program i tortu, glazbeni gosti slavljeničke emisije bit će tamburaški sastav Baruni, koji u emisiji Dobro jutro, Hrvatska nastupaju od samih početaka. Domaćini će biti poznati voditeljski dvojac Karmela Vukov-Colić i Davor Meštrović, a čestitku ekipi emisije uputit će i kolege s Radiotelevizije Slovenija (RTV SLO), čiji je jutarnji mozaični program također omiljen među tamošnjom domaćom publikom.
Dobro jutro, Hrvatska jedna je od najdugovječnijih emisija Hrvatske radiotelevizije koja je u dva i pol desetljeća doživjela brojne promjene, ali je ostala uvijek rado gledana. Tajna njezine dugovječnosti nalazi se u bavljenju stvarnim životnim temama građana, od malih do ozbiljnih, kao što su, među ostalima, ovršni zakoni, europski fondovi, porezna davanja, problemi lokalnih uprava, nezaposlenost, državni projekti, zdravstvo, školstvo, promet i aktivnosti u civilnome društvu. Emisija prati i zbivanja u vezi s nacionalnim manjinama, prigodno obilježava praznike, blagdane i obljetnice, a u njoj ne manjka ni kulturnih događaja ni zabave. Uz novinare, voditelje i urednike emisiju ostvaruje velik broj ljudi – od redatelja, kamermana, šminkera i kostimografa, do organizatora koji rade odgovorne poslove kako bi svakoga dana proizveli zahtjevnu višesatnu emisiju uživo.

Foto: Press