Besplatan ulaz: Tjedan turskog filma: Dječji film i radionica!
Piše: redakcija On 19 svi., 2016 At 01:10 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Zagreb…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Za vikend poseban program i radionica za djecu u kinu Europa

Tjedan turskog filmaOd 17. do 22. svibnja 2016. godine u kinu Europa održava se peti po redu ‘Tjedan turskog filma‘ u Zagrebu. Za djecu se i ove godine nudi poseban program za vikend. Projekcija prvog turskog lutkarskog filma ‘Rimovci i Zimovci‘ čeka djecu 22. i 22. svibnja 2016. godine u 11,00 sati u dvorani Müller kina Europa. Nakon projekcije filma, za djecu će biti organizirana besplatna radionica na kojoj će u raznim tehnikama moći za sebe i prijatelje izraditi predmete sa turskim simbolima.
Rio i Zimo dva su grada između kojih se nalazi mala pustinja. Stanovnici obaju gradova već su dugo udaljeni jedni od drugih, ispunjeni međusobnom mržnjom i strahom. Jednog dana dva prijatelja iz Rimoa, Bizdik i Minik, odluče se za malu avanturu u pustinji. U međuvremenu obitelj iz grada Zimoa uživa u pikniku u pustinji sa svojom kćerkicom i jajetom u kojem je njezin budući brat. Njihov je piknik naglo prekinut, a oni izgube jaje. Bizdik i Minik nađu malog zimovca i traže pomoć od bake Ča-ča. Događaji, koji će uslijediti, promijenit će živote ova dva neprijateljska grada.
Tjedan turskog filmaNermin Er i İsmet Kurtuluş zajedno su režirali ovaj prvi turski lutkarski film. Nermin Er diplomirala je na Sveučilištu lijepih umjetnosti Mimar Sinan u Istanbulu. Kiparica je i radi kao dizajnerica likova na raznim reklamnim projektima te za razne TV kuće. İsmet Kurtuluş trenutno radi u Istanbulu kao redatelj reklama. Od 2002. godine napisao je i režirao nekoliko dokumentarnih i kratkih filmova, kao i glazbenih spotova.
Ove godine prije svakog filma prikazat će se i kratki filmovi koji su prikazivani i nagrađivani na raznim festivalima.
Tijekom šest dana zagrebačka publika imat će priliku uživati u trinaest dugometražnih i trinaest kratkih, tematski šarolikih filmova odabranih s ciljem predstavljanja suvremene turske kinematografije.
Ulaz na sve projekcije Tjedna turskog filma je besplatan. Radionica za djecu je također besplatna.
Više informacija o Tjednu turskog filma možete pronaći na internetskoj stranici www.turski-film.com i na Facebook stranicama Tjedan turskog filma.

Foto: Press

comment closed