Željko Burić: Šibeniče, budi dijete!
Piše: redakcija On 22 lip., 2015 At 09:15 AM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Šibenik…

Svečano otvoren 55. Međunarodni dječji festival u Šibeniku

MDFŽeljko Burić– Šibeniče, budi dijete – poručio je okupljenima Željko Burić, gradonačelnik Šibenika i izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović te tako pozvao svu djecu svijeta u Šibenik.
Mjuziklom ‘Matilda‘ od ovog vikenda širom su otvorena vrata festivalskog Šibenika gdje će idućih petnaest dana ulicama i trgovima prodefilirati na tisuće djece kojima su na raspolaganju brojne radionice, izložbe i predstave. Ambasador dječjeg festivala ove godine je poznati holivudski glumac, nekad i sam sudionik brojnih festivalskih programa Goran Višnjić.
– Predivno mi je bilo igrati Matildu jer je ona predstavlja malu buntovnica koja čuči u svakom djetetu. Svim Matildama svijeta bih poručila da vjeruju u sebe jer jedino tako možemo pobijediti zloću – rekla je Maja Kovač koja se izvrsno snašla u ulozi Matilde.
Nela KocsisMatilda je pametna djevojčica čiji intelektualni razvoj koče roditelji, no pomoć joj pružaju prijatelj Mate, knjižničarka Mileta i učiteljica Dragić koja na sebe preuzima teret borbe i s Matildinim roditeljima i sa strašnom ravnateljicom škole Mrgom. Dakako, dobro na koncu pobijedi zlo. Libreto i stihove za predstavu napisala je Mirjana Nola prema romanu Roalda Dahla, glazbu je skladao Neno Belan, a predstava je u nastala produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku odakle je i četvero glumaca u predstavi; Oriana Kunčić, Franka Klarić, Jakov Bilić i Šime Bubica. Ulogu Matildine majke igra Nela Kocsis.

Foto: Press

comment closed